Başbakan Yardımcısı Arınç Çorum'da

Çorum Valiliği ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Yerel ve Bölgesel Medya...

Çorum Valiliği ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması toplantısına katılmak üzere Çorum'a gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması toplantısının açılışına katılarak bir konuşma yapan Arınç, daha sonra sırasıyla Çorum Valiliği, Belediye ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Çorum Valiliği'ne gelişinde polis mangası tarafından karşılanan Arınç, daha sonra Çorum Valisi Nurullah Çakır'dan brifing aldı.

Reklam
Reklam

Valilik hatıra defterine izlenimlerini yazan Bülent Arınç, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması toplantısına katılmak üzere Çorum'a geldiğini hatırlatarak, "Bu toplantıya 8 ilden yaklaşık 300 kadar gazeteci, radyo ve televizyon sahibi ile çalışanları katılıyor. Toplantının ilk gününde 4 oturum gerçekleştirilecek. Dün akşam dünyaca bilinen ve Türkiye'de çok meşhur olan kargı bezinden yapılmış kıyafetlerin yer aldığı defileyi izleme imkanı

bulduk. Türkiye yıllık 30 milyar dolarlık turizm gelirine sahip bir ülke haline geldi. Hedefimiz, önümüzdeki süreçte bu rakamı daha da artırmaktır. Artık sadece herkesin çokça bildiği kum, deniz ve güneş turizmi değil bir taraftan inanç bir taraftan kültür turizmi diğer taraftan da yurt içi turizmini hareketleneceğini ümit ediyorum" dedi.

Daha sonra Çorum Belediyesi'ne geçen Bülent Arınç, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü milletvekilliği döneminden tanıdığını hatırlatarak, Külcü'yü Belediye Başkanı olarak da başarılı bulduklarını ifade etti. Başbakan Yardımcı Arınç Belediye ziyaretinin ardından yürüyerek AK Parti İl Başkanlığı'na gitti. Partililer tarafından karşılanan Arınç İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan'ın konuşmasının ardından partililere hitaben bir konuşma yaptı.

Reklam
Reklam

AK Parti olarak 3 genel seçime girdiklerini hatırlatan Bülent Arınç, "Bu seçilerin üçünden de tek başına iktidar olarak çıktık ama her seçimde oylarımızı artırdık. İlk seçimde yüzde 35 daha sonra yüzde 47 ve son seçimde yüzde 50'ye ulaştık. 2 tane mahalli seçime girdik, ikisinde de belediyelerin yüzde 60-65'ini kazandık. Sokaktaki iki kişiden birisi, yemek yiyen, simit satan, çay içen ya da ev hanımlarının ikisinden biri oyunu AK Parti'ye verdi. Şimdi oy oranımız yüzde 54'lerde Allah izin verirse

önümüzdeki seçim döneminde bu oran yüzde 60'ları bulacak. Bunun sırrı çalışmak ve milletin güvenini kazanmaktır. Millet neden bize güveniyor çünkü biz muhafazakar ve demokrat bir partiyiz" şeklinde konuştu.

TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİ

Bir soru üzerine, halen tutuklu bulunan milletvekilleri hakkındaki görüşlerini açıklayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "TBMM Başkanımız 3 partinin grup başkanvekili ile 2 ya da 3. defa toplantı yaptı. Bildiğiniz gibi 3 partiden de tutuklu iken milletvekili seçilen ve tutukluluk hali devam eden milletvekilleri var. CHP, MHP ve BDP. Yargı, bunların tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi. Ben bu konudaki kendi düşüncemi zaman zaman ifade ediyorum. Şimdi anladığı kadarıyla TBMM Başkanımız 4. parti olarak tutuklu milletvekili bulunmayan AK Parti'nin de çalışmalara iştirak etmesini, sonunda müştereken varılacak kararında parlamentoda yerine getirilmesini arzu etmektedir. Bundan sonra AK Parti kabul ederse 4 parti birlikte çalışacaklar ve milletvekillerinin tutukluluk halinin sona erdirilmesi için nasıl bir yasa çıkarılacağı konusunda ittifak ederlerse onu da en kısa zamanda yerine getirecekler. Bizim bu konudaki düşüncemizi sayın başbakanımızda zaman zaman ifade etti" dedi.

Reklam
Reklam

İkindi namazını Ulu camide kılan Başbakan yardımcısı Bülent Arınç bir işyerini açılışına katıldıktan sonra Yazma eserler kütüphanesi ile İskilipli Atıf Hoca parkının açılışını gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: