Başbakan Yardımcısı Arınç Ile İnce Arasındaki Tartışma

CHP Grup Başkanvekili, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile aralarındaki tartışmaya ilişkin, "Bu konuda ne bana, ne

CHP Grup Başkanvekili, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile aralarındaki tartışmaya ilişkin, "Bu konuda ne bana, ne Bülent Arınç'a inanılmalıdır. Doğruyu bulacak olan mahkemedir. Ben de yargılanmak istiyorum. Aklanma hakkımı kullanmak istiyorum" değerlendirmesini yaptı.

İnce, yazılı açıklamasında, son günlerde yazılı ve görsel medyada hakkında çıkan haberlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek istediğini kaydetti. Aklanmak için yargılanmak istediğini belirten İnce, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

"Öncelikle bu konu yaklaşık 2,5 yıldır devam etmektedir. Yeni bir olay değildir. Bu konuda geçmişte 2 gazeteden tazminat kazandım. O iddiayı ciddiye alıp fezleke düzenleyen savcıyı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayet ettim. Ne zaman AKP'yi sıkıştırsam, meclis kürsüsünden belgeler göstersem, bu konuyu ısıtıp medyaya servis ediyorlar. Bu konuda ne bana, ne Bülent Arınç'a inanılmalıdır. Doğruyu bulacak olan mahkemedir. Ben de yargılanmak istiyorum. Aklanma hakkımı kullanmak istiyorum. Fakat bana bu kullandırmıyorlar. Çoğunluk AKP'de olduğu için dokunulmazlığımı kaldırmıyorlar. Dokunulmazlığım kaldırılmayınca yargılanamıyorum. Dolayısı ise, bu iftira ortada asılı duruyor.

İnce, Başbakan hakkında da düzenlenmiş fezlekeler olduğunu, ancak bu fezlekeler için "iddia" dendiğini, kendi fezlekesi için ise hüküm verilmiş gibi "gerçektir" dendiğini kaydetti.

Yalovalıları üzecek, utandıracak yanlış bir iş yapmadığını ifade eden İnce, şöyle devam etti:

"Türkiye kamuoyu beni en muhalif ses olarak tanıyor. AKP'nin zulmünü bu ülkenin generalleri, milletvekilleri, profesörleri, gazetecileri, öğrencileri ve toplumun muhalif kesimleri yaşadı, yaşıyor. Şundan emin olmalısınız ki, 2002 yılında beni meclise gönderdiğinizde ne kadar temiz ve lekesizsem, bugün de aynı durumda olduğumdan kuşku duymayınız. Bu tür iftiralarla susacağımı düşünenleri hayal kırıklığına uğratacağım. Sizin eğilmeyen başınız, susmayan diliniz, bükülmeyen bileğiniz olmaya devam edeceğim."

Reklam
Reklam

Muhabir: Erhan Erdoğan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: