Başbakan Yardımcısı Arınç: "Silahlar Susmadan Ve Bırakılmadan Terör Eylemleridevam Ettiği Sürece Kendimizi Korumak, Ülkemizi Korumakmecburiyetindeyiz. Bu Konuda Bir Tavizden Kimse Bahsedemez"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Silahlar susmadan ve bırakılmadan terör eylemleri devam ettiği sürece kendimizi korumak, ülkemizi korumak mecburiyetindeyiz. Bu konuda

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Silahlar susmadan ve bırakılmadan terör eylemleri devam ettiği sürece kendimizi korumak, ülkemizi korumak mecburiyetindeyiz. Bu konuda bir tavizden kimse bahsedemez" dedi.

Beraberinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve AK Parti milletvekilleri ile çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Arınç, Gazi Köşkü'nde verilen yemek öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Buradaki konuşmasında siyasi partilerin kapatılmasına yönelik çalışmaları, referanduma gitmeden önce 26 maddelik anayasa değişikliğine koyduklarını, bu düzenlemeyle de parti kapatmayı fiilen engellemek istediklerini bildiren Arınç, ama bunu Barış ve Demokrasi Partisi milletvekillerinin "evet" oyu vermediği için gerçekleştiremediklerini hatırlattı.

Reklam
Reklam

-"Yeni anayasa konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz"

Arınç, yapacakları anayasal düzenlemeyle siyasi partilerin kapatılmasının tamamen önüne geçeceklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bir partide suç işleyen gerçek kişiler varsa onlar kanun karşısında yargılanıp cezalarını görecekler. Ama bundan hiç bir şahsiyet, parti tüzel kişiliği hiç bir şekilde zarar görmeyecek. Bir partinin kurulması konusunda yasaklayıcı ve kısıtlayıcı maddeler vardı; 'Tüzüğü şöyle olacak, programı böyle olacak' şeklinde, bunları da tamamen kaldırıyoruz. Tüzüğünü ne koyarsa koysun, programına ne koyarsa koysun ifade özgürlüğü, fikir özgürlüğü bağlamında partilerin de kapatılmasının önüne geçmiş olacağız. Siyasete katılımın önünde engeller varsa bütün yurttaşlarımız için bunları da en kısa zamanda kaldıracağız. Bunu tek şeyle özetlemek istiyorum; yeni anayasamızın yapılması konusunda AK Parti bugüne kadar verdiği desteği sonuna kadar da vermeye devam edecektir. 4 partiden eşit sayıdan üyelerle meclis başkanımızın başkanlığında devam eden bu çalışmaların bu yıl sonuna kadar sonuçlanmasını istiyoruz. AK Parti bu konuda üzerine düşen yapacaktır. Başkaları ayrılsa, şu veya bu sebeple bu işten kaçsa bile biz sonuna kadar yeni anayasa konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeni anayasa da halkımızın milli birlik ve kardeşliğinin, kucaklaşmasının temin edilmesi yolunda bütün ayrımcılıkları ortadan kaldıran, nefret söylemlerini ortadan kaldıran, ırkçılığı ortadan kaldıran yeni sivil bir anayasayı yapmayı da milletimize vaat etmiştik. Bu sözümüzü tutuyoruz."

Reklam
Reklam

-"Diyarbakırımızdan bunu bekliyoruz"

Başbakan Yardımcısı Arınç, teröristlerin silah bırakmayıp, dün Diyarbakır'da yakalandığı gibi 200 kiloluk patlayıcılarla, uzun namlulu silahlarla yoluna devam edecek olursa bununla ilgili mücadelenin de en kesin sonuçları alıncaya kadar en şiddetli biçimde devam edeceğini söyledi.

"Silahlar susmadan ve bırakılmadan terör eylemleri devam ettiği sürece kendimizi korumak, ülkemizi korumak mecburiyetindeyiz" diyen Arınç, şöyle dedi:

"Bu konuda bir tavizden kimse bahsedemez. Silahların bırakılması, şiddetin durması, konuşmanın başlamasıyla her türlü siyasi talepler rahatlıkla söylenebilir ve konuşulabilir. Siyaset yapmanın önünü tamamen açacağız. Dolayısıyla şiddete, silaha ve eyleme hiç bir gerekçe kalmayacak. Herkes bize ne kadar aykırı gelse bile sizin yüzünüzü ne kadar buruştursa bile bizim için böyle, karşı taraf için de böyle olabilir, her şey konuşulacak Türkiye'de. Hiç bir şey kısıtlama noktasına gelmeyecek. Siyaset vizyonumuz budur. Dolayısıyla eylemlerin son bulması, silahların bırakılması konusunda sadece hükümetimizin talebi değil, milyonların da (Evet böyle olması gerekir) sözlerini duymak istiyoruz. Halkımızın da kuvvetli adımlarla buna destek vermesini istiyoruz. Diyarbakırımızdan bunu bekliyoruz. Çünkü Diyarbakır; barışın, huzurun ve kardeşliğin hakim olduğu bir ilimizdir. 1500 yıldır böyleydi, bundan sonra da öyle olacak. Artık hiç kimse korkunun, endişenin, tedirginliğin değil, evine gidercesine huzurun ve dostluğun egemen olduğu bir Türkiye görmek istiyor. İnşallah bunu da en kısa zamanda göreceğiz."

Reklam
Reklam

(Sürecek)

Muhabir: Özgür Ayaydın-Şaban Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: