Başbakan Yardımcısı Atalay, Angelıne Jolıe Ve Gutterres'i Kabul Etti

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ünlü yıldız Angelina Jolie'ye, sığınmacı kampıyla ilgili olumlu sözleri için teşekkür...

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ünlü yıldız Angelina Jolie'ye, sığınmacı kampıyla ilgili olumlu sözleri için teşekkür ederek, "Türkiye Suriye'den gelen mülteciler için açık kapı politikası uyguluyor ve hiçbir mülteciyi kendi isteği dışında geri göndermiyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie ile BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres'i makamında kabul etti. Kabulde konuşan Atalay, Kilis kampına yaptıkları ziyaret için BM heyetine teşekkür ederek, ziyaretin Türkiye için çok önemli olduğunu vurguladı. Ziyaretin, Suriye'de yaşanan drama dünyanın ve uluslararası camianın ilgisinin çekilmesi bakımından da önem taşıdığına işaret eden Atalay, Guterres ve Jolie'ye, Kilis kampı ile ilgili olumlu ifadeleri için de teşekkür etti. Türkiye'nin, 11 kampta Suriye'den gelenler için elinden gelen her şeyi yaptığını ifade eden Atalay, Suriye'den gelen mülteciler için açık kapı politikası uyguladıklarını ve hiçbir mülteciyi kendi isteği dışında geri göndermediklerini vurguladı. Gelenlerin ancak kendi istekleriyle ülkelerine geri döndüklerini ifade eden Atalay, ayrıca Türkiye'de kendisinin koordinasyonu, birçok kurumun ve BM'nin yakın işbirliği ile Suriyeli çocukların eğitimi ve Suriyelilerin sağlık hizmetlerinden yararlanması konularında ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres ise, Türkiye'nin misafirperverliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Şu anda BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ile Türkiye arasındaki işbirliğinin çok önemli olduğunu belirten Gutteres, daha önce Türk yetkililerle konuştukları bütün konuların pozitif yönde ilerlediğini söyledi. Türkiye'nin Suriyelilere koruma sağlaması, sınırdan geçişlerine izin vermesi ve onlara yardım etmesinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Guterres, yüksek standartta bir yardım gözlemlediğini belirtti. Guterres, "Şu anda koordinasyonunu yaptığımız Suriyeliler, kendi topraklarındaki Filistinliler ve Iraklılar olmak üzere birçok koruma ihtiyacı olan insana ev sahipliği yaptılar. Şimdi kendileri aynı noktadalar. Bu noktada Türkiye'nin sağladığı açık kapı politikası büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu.

Atalay, ziyaretin sonunda Angelina Jolie'ye, uluslararası profil olarak konuya çektiği dikkat ve oynadığı insani rol için teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: