Başbakan Yardımcısı Atalay, Muhalefeti Eleştirdi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milliyet Gazetesi’nin Diyarbakır’da düzenlediği “Geleceğe Yatılım, Türkiye’ye Yatırım Toplantıları” isimli toplantıda...

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milliyet Gazetesi’nin Diyarbakır’da düzenlediği “Geleceğe Yatılım, Türkiye’ye Yatırım Toplantıları” isimli toplantıda yaptığı konuşmada, “Bu sorun ülkenin en önemli meselesi, bir siyasi parti mecliste ama o ülkenin en önemli meselesini görüşmek için bir araya gelmeyi bile kabul etmiyor” diyerek muhalefeti eleştirdi.

AK Parti döneminin sorunları çözmek için önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Atalay, bu manada en ileri adımları attıklarını söyledi. Atalay, “Bu dönem bu sorunları çözmek için iyi bir fırsattır. Bu manada biz en ileri adımları attık. Ama bu hep birlikte olacak. Hepimizin yardımlaşması ile. Basınımızın, sizlerin, iş dünyamızın ve muhalefetin yardımlarıyla olacak. Muhalefetin desteğini almak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bir muhalefet partimiz, bu konunun görüşüldüğü hiçbir platformda yer almak istemiyor. Bunları siz biliyorsunuz, randevu vermiyor. Ben yazılı randevu istiyorum. Bana yazılı cevap veriyorlar sizin randevu talebinizi reddediyoruz diyorlar. Bu sorun ülkenin en önemli meselesi, bir siyasi parti mecliste ama o ülkenin en önemli meselesini görüşmek için bir araya gelmeyi bile kabul etmiyor. Diğeri ile ilgili, biz aslında ana muhalefete diyoruz ki dördünü bir araya getiremezsen ki getiremedi, gel ikili irtibat kuralım" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Ana muhalefetin kendi içinde sorunları olduğunu kaydeden Atalay, ancak bu şekilde idare edebildiklerini söyledi. Atalay, “Bu ana muhalefet partimizde kendi içinde sorunlar yaşıyor. Ancak böyle idare ediyor şu anda. Yani iki tarafı da üzecek bir şey yapmak istemiyor. ikisini de idare edecek. Dolayısıyla hiçbir karar veremiyor. Kararsızlık içinde. Şu anda maalesef durumu o. Yoksa biz, inanın iktidar olarak bu sorunu çözmek için her kesimle irtibat içinde olmak istiyoruz. Bakın bu tür içlerinde ki büyük sorunları çözen ülkelerde böyle olmuştur. En azından muhalefet şunu yapmamıştır, bu kolay ajite edilebilecek acılı konuyu, terörle ilgili konuları iç siyaset malzemesi yapmamıştır. Türkiye’de bunu yapıyorlar. Hükümet olarak biz kararlıyız. Diyarbakırlılara bunu tekrar ifade edeyim. Bizim hiçbir arka plan hesabımız falan yok. Biz Türkiye’yi bu sorunlardan kurtarmak istiyoruz. Sonuna kadar kararlıyız. Yapmamız gerekeni yapıyoruz ve yapacağız. Oluşan bu büyük destek atmosferini hepimiz iyi koruyalım, sürdürelim, bunun kıymetini bilelim, bunu heba etmeyelim, yanlış hesaplara gelmeyelim. Yanlış sabotajlara, provoke edici tutumlara, gelmeyelim, o konuda biz çok dikkatliyiz. Bu süreçlerin önüne daima o tür engeller çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: