Başbakan yardımcısı Atalay: Tüm imkanlar seferber edildi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, depremin ilk anından itibaren tüm imkanların seferber edildiğini söyledi. Başbakanlık merkez...

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, depremin ilk anından itibaren tüm imkanların seferber edildiğini söyledi.
Başbakanlık merkez binadan ayrılırken bölgeden aldığı haberleri basın mensuplarıyla paylaşan Başbakan Yardımcısı Atalay, "Van merkezde 10 civarında bina yıkılmış, Erciş'te 25-30 arası bina, biri de yurt, yıkılmış durumda. Merkeze bağlı bazı köylerde daha fazla hasar olabilir. Köylerle ilgili henüz tam bir tespit yapılmış değil, ama şu anda çalışmalar sürüyor." dedi.
İlk andan itibaren yakın bölge illeri başta olmak üzere hem AFAD'ın hem sağlık teşkilatının hem de Kızılay'ın bütün imkanlarının seferber edildiğini bildiren Atalay, Türk Kızılayı'nın Muş, Elazığ ve Erzurum'daki büyük depolarından malzeme taşıyan TIR'ların bölgeye hareket ettiğini bildirdi. Havanın soğuk olmasına dikkat çeken Atalay, çadır, katalitik soba ve gıda gibi destekleri öncelikle götürdüklerini kaydetti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'dan Van'a gideceğini, kendilerinin de Van'a hareket edeceğini aktaran Atalay, "Sağlık Bakanımız şu anda orada. İki tane uçağımız ve dört ambulans helikopterimiz de orada. Sağlıkla ilgili hiçbir sorun yok. İnşallah hasar çok fazla olmaz. O konuda şu anda vereceğimiz bilgiler yanıltıcı olabilir. Özellikle hasarın en fazla olduğu Van ve Erciş ile ilgili bilgileri aktarmış oldum.'' diye konuştu.
Kış şartlarına uygun hazırlanmış malzemeler ve arama kurtarma ekiplerinin malzemelerini taşıyan iki C-130 uçağının Etimesgut'tan kalkarak bölgeye gideceğini aktaran Atalay, koordinasyon içinde çalışmaların en iyi şekilde yürütüleceğini söyledi.
Basın mansuplarının haberleşme konusunda yaşanan sorularına cevap veren Atalay, 112 ve 155'in kullanımda olduğuna dikkat çekti. Vatandaşların ayrı ayrı numaraları aramasının telefonları kilitlediğini ifade eden Atalay, "Bu durum haberleşmeyi çok aksatıyor. Biraz sonra haberleşme ile ilgili sistem kurulduğunda daha net bir açıklamayı da yapacağız." diye sözlerini tamamladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz