Başbakan Yardımcısı Atalay Van'da:

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Burada bir deprem ve acı yaşandı ama devlet bütün imkanlarını seferber etmiş ve sorunları çözmeye çalışıyor"

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Burada bir deprem ve acı yaşandı ama devlet bütün imkanlarını seferber etmiş ve sorunları çözmeye çalışıyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Atalay, deprem konutlarının teslim töreninin ardından AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, partililerle görüştü.

Daha sonra Edremit ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan afet konutlarında incelemede bulunan Atalay, yapımı tamamlanan bir daireyi gezerek, yetkililerden dairelerin özelliği hakkında bilgi aldı.

Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 bin 600 daireyle en fazla deprem konutunun Edremit ilçesinde inşa edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Edremit evvelden beri denize nazır, yeşilliğiyle Van'ın en cazip yerlerinden biriydi. Şimdi ilçenin nüfusunu aşan yeni bir nüfus buraya geliyor. Dağ, tepe her yerde çalışılarak burası güzel bir kent haline geldi. Yolları ve çevre düzenlemesi gibi bir takım eksiklikleri var. Van'ın en güzel yeri, göle nazır ve en tepeden bakan bir yer olan burası çevre düzenlemesi ve diğer işler tamamlandıktan sonra daha da güzelleşecek."

Okulları, camileri, ticaret merkezleri, çevre yolu, atık su arıtma tesisleriyle Edremit TOKİ yerleşiminin organize bir şehir haline geldiğini anlatan Atalay, konutların, depremin yıl dönümü olan 23 Ekim'e kadar hazır olacağını söyledi.

Atalay, konutların anahtarlarını 23 Ekim'de hak sahiplerine teslim edeceklerini bildirerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"23 Ekim itibarıyla burada çok aktif bir şehir hayatı başlamış olacak. Burada olağanüstü işler yapıldı. Dağlar devrilerek yollar yapıldı. Şimdiye kadar 3 milyar 333 milyon lira para harcandı. Ciddi bir çaba ve harcama var. AFAD ve TOKİ'nin organizesiyle müteahhitlerimiz büyük iş çıkardılar. Her şey takvimine uygun gidiyor. Bu netice ülkemizin bir başarısıdır. Burada bir deprem ve acı yaşandı ama devlet bütün imkanlarını seferber etmiş ve sorunları çözmeye çalışıyor."

Reklam
Reklam

Konutları hakim tepeden inceleyen Başbakan Yardımcısı Atalay, hükümetin Van depreminden sonra yaptığı çalışmaları eleştiren muhalefet partilerin ve siyasetçilerin gelip yapılan çalışmaları yerinde görmesi gerektiğini vurguladı.

-Beytüşşebap'taki terör saldırısı-

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki terör saldırısıyla ilgili sorular üzerine Atalay, bugün sadece depremden sonra yapılan çalışmalar ve konutların kura çekimiyle ilgili konuştuğunu ve bu konuları başka zaman konuşacaklarını söyledi.

Terör saldırısından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile görüştüğünü hatırlatan Atalay, "Bu konular hükümetin sürekli olarak konuştuğu ve üzerinde durduğu konulardır. Hem hükümetimiz hem de güvenlik güçlerimiz yapılması gereken her şeyi yapıyor. Değerlendirmeler yapıyoruz ve sorunların hep üzerindeyiz. Burada o konuların çok ayrıntısına girmek istemiyorum" diye konuştu.

Atalay, buradaki incelemelerinin ardından uçakla Ankara'ya gitti.

Muhabir: Yahya Öylek

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz