Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasının TBMM’nin takdirinde olduğunu söyledi.Bir dizi gezi ve incelemelerde...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasının TBMM’nin takdirinde olduğunu söyledi.

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Yozgat’a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bugün vefat eden işadamı Hakkı Can’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sonrası basın mensuplarının Norveç’de 77 kişiyi öldüren şahsa verilen ceza ile ilgili sorularını cevaplandıran Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Norveç yargısının verdiği bu karar, hakkaniyetten ve adaletten uzak bir karardır. 77 insanın katiline öldürdüğü her insan için 3 ay 27 gün hapis cezası, iyi halden tahliye olması halinde 1 ay 17 günlük infaz yolunu açan bu karar, insanların adalete olan duygusunu zedelemiştir, inancını yok etmiştir. Bu karar, aşırı sağcıları memnun eden bir karardır. Yeni Bireivik'leri azmettirici bir karardır, tahrik edeci bir karar. Aşırı sağcıları başkaca cinayetler ve katliamlar gerçekleştirme konusunda cesaretlendirici tahrik edici bir karadır. Yol gösterici bir karardır. Böyle bir karar olamaz. 77 insanı öldürecek bir kişiye toplam 21 yıl ceza vereceksiniz. Her insan başına 3 ay 27 gün hapis düşecek. Yatarı da kişi başına bir ay 17 gün olacak. Bunu adalet kabul etmez. Tabii Norveç hukukuna göre, kununda yazan cezanın en üst limitinden mahkeme ceza verdi ama belli ki kanunlar adaleti gerçekleştirmeye elverişli değil. Umarız ki Norveç yasama organı bu konularla ilgili mevzuatını yeniden gözden geçirir; bu tür radikal ve aşırı sağcı kişilerin yeni cinayetler işlemesine bu karar zemin hazırlamaz. Dileğimiz, temennimiz odur” dedi.

Reklam
Reklam

"PKK'NIN ÇOCUK VE KADIN ÖLDÜRME SİCİLİ KABARIK"

Gaziantep’te düzenlenen saldırıyı terör örgütünün düzenlediğinin ortaya çıkmasını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Bu terör saldırısının PKK tarafından gerçekleştirildiği konusunda başından beri herhangi bir tereddüdümüz yoktu. Terör örgütünün eylemidir, bunu zaten basınla paylaştık çünkü terör örgütünün geçmişe dönük sicili bu yönüyle kabarıktır, bütün sicili bu tür saldırılarla doludur. Ancak kamuoyundan tepkiler yükselince çocukların, kadınların hayatını kaybettiği eylemler olduğunda terör örgütü bu tür üstlenmeme yolunu geçmişte de tercih ediyordu. Şimdi bu olayda da aynısını yapmak istedi ama bütün bilgiler, bütün bulgular, bütün deliller açık, tartışmasız PKK terör örgütünü gösteriyor. Daha önce de ifade ettik, bu saldırıları gerçekleştiren teröristler, onlara destek olan silah, maddi destek, fikri destek başka ne tür destek olursa olsun terör örgütü eylem yapsın diye, eylem kabiliyetini korusun diye destek verenler ve bu eylemleri gerçekleştirenler ve bunları yönetenler, yönlendirenler insan olamazlar. Çünkü insan özelliklerini taşıyanların bu tür eylemleri yapması düşünülemez. Müslüman bir insan hiç olamaz çünkü İslam da öldürmeyi değil, yaşatmayı emreder. Türkiye’nin terörle mücadelesi devam edecektir. Bugüne kadar ülkemize dönük hiçbir terör örgütü netice alamamıştır. PKK terör örgütü de netice alamayacaktır, sonu diğerleri gibi olacaktır ve kökü kazınacaktır” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

BDP’li milletvekillerinin dağdaki teröristlere sarılmasının ardından gündeme gelen dokunulmazlıkların kaldırılması taleplerine de değinen Bozdağ, “Şu anda bu konuda bazı açıklamalar ve değerlendirmeler yapılıyor. Bu konu TBMM’nin takdirinde olan bir konudur” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, taziye ziyaretinden sonra Sorgun ilçesine hareket etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: