Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ:

Yozgat'ta bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, terörle ilgili açıklamasında, "Türkiye’nin büyümesinden, güçlenmesinden rahatsız olanlar var"...

Yozgat'ta bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, terörle ilgili açıklamasında, "Türkiye’nin büyümesinden, güçlenmesinden rahatsız olanlar var" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 40 milyon değerindeki 5 tesisin toplu temel atma törenine katılmak ve bazı incelemelerde bulunmak üzere Yozgat’ın Sorgun ilçesine geldi.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha önceki hükümetler döneminde Türkiye’nin IMF’ye olan borcundan dolayı boyunların eğik olduğunu belirterek, “O zaman hortumlanan bankalar vardı. Dünyada ekonomik kriz olmamasına rağmen Türkiye’de maalesef ekonomik kriz vardı. Bu kriz neyin kriziydi? Tamamen beceriksiz yönetimlerin kriziydi. Dünya lideri Başbakanımızla beraber Türkiye’nin çehresi değişti. Artık parası değerli, altı sıfırı atmış, pasaportumuz kıymetli ve dünyada gerçekten küresel bir güç haline gelen, başı dik bir Türkiye var. Merkez Bankası'nın boş olan kasasını dahi biz doldurduk. Şu anda Merkez Bankası'nın kasasında 103 milyar dolar döviz var. Ayrıca şu anda IMF’ye 5 milyar dolar borç verebilecek bir Türkiye var. Şu anda muhalefetin hayal dahi edemeyeceği kadar yatırıma imza attık. Sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait 4 binden fazla şantiye, 3 vardiya şeklinde gece gündüz demeden çalışıyor. Bizden önceki hükümet 3 buçuk yıl dayanabildi; idare edemeyince kaçıp gitti. 3 buçuk yılda açabildiği tesis sayısı sadece sadece 9 tane. Bir elin parmak sayısı kadar dahi değil. Ve ne kadar para harcandı biliyor musunuz? 8 buçuk katrilyon ama baktığınız zaman ortada hiçbir şey yok. Neticede biz yılda 300 tane tesis açıyoruz. Şu anda sadece DSİ’de bin 100 tesis açtık. Bunun 206 tanesi baraj. Ben sanıyordum ki sadece İstanbul’da, İzmir’de su sıkıntısı yaşanıyor. Başbakanımızın talimatıyla 49 şehrin su ihtiyacını karşıladık” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu yıl ağaçlandırma seferberliğinin biteceğini kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “2 milyon 400 bin hektar alanda yani 24 bin dekar araziyi ağaçlandırmış olacağız. Gerçekten Belçika’ya yakın bir yeri ağaçlandırmış olacağız. Bozuk ormanları ıslah etmiş olacağız. Artık vatandaşa gelir getirici maden ormanları, ceviz ormanları ve bal ormanları kuruyoruz. Bizim anlayışımızda insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı sahip” şeklinde konuştu.

"HORTUMCULAR GİTTİ, HORTUMLANAN BANKALAR KALMADI"

Daha sonra konuşan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ülkenin kaynaklarıyla ülkenin insanlarına hizmet götürdüklerini ifade ederek, “Türkiye’nin nüfusu bizim iktidar olmamızla birlikte 10 bin kişi artmış. Ama bakın milli gelir 234 milyar dolardan 2011 yılında 772 milyar dolara çıktı. İşte bu hizmetler bu paradan geldi. Gökten para yağmadı, yerden altın çıkmadı. Bekçileri değiştirdiniz. Hortumcular gitti. Hortumlanan bankalar kalmadı. Milletin emanetine sahip çıkıyoruz ve bu da milletin hizmetine dönüyor” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye değişirken, Türkiye güçlenirken, her alanda gücü kuvveti artarken bundan rahatsız olanların bulunduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İçeride ve dışarıda rahatsız olanlar var. Zayıf bir Türkiye, IMF’nin kapısında borç dilenen bir Türkiye’nin hayalini kuranlar var. Başkalarının müdahaleleriyle yol alan bir Türkiye’nin hayalini kuranlar var. Bu yüzden Türkiye geliştikçe, Türkiye güçlendikçe, Türkiye kuvvetinin üzerine kuvvet kattıkça memnun olması gerekenlerin içerisinde dahi rahatsız olanlar var. Siyasette de var bu, başka alanlarda da var. Türkiye büyüyorsa, Türkiye gelişiyorsa, Türkiye güçleniyorsa bundan herkes mutluluk duymalıdır. Daha büyük, daha güçlü bir Türkiye için rekabetini ortaya koymalıdır ama baktığınızda maalesef işler iyi gitmesin diye felaket için ellerini açanlar var. Onlar boşuna ellerini açıyorlar çünkü böyle duaların kabulü mümkün gözükmüyor. Biz milletimizden aldığımız dua ve destekle yolumuza devam edeceğiz. Bu ülkenin her alanda söz sahibi bir ülke olarak yol almasına imkan sağlamak için geceyi gündüze katarak çalışmaya devam edeceğiz. İçeride ve dışarıda rahatsız olanlar, bizim bu yürüyüşümüze mani olamayacaktır. O nedenle taşeron terör örgütlerine ve terör örgütüne başka yerler sipariş verenler, onların yaptıkları lanetli eylemlere bel bağlayanlar bilsinler ki Türkiye her belayla her türlü terörle bugüne kadar başarıyla mücadele etmiş, bundan sonra da mücadele edecektir. Türkiye’nin büyümesi ve güçlenmesini hiç kimse durdurmayacaktır. Daha büyük, daha güçlü Türkiye, bölgenin ve dünya dünyanın huzuru, refahı ve barışı için son derece önemlidir.”

Reklam
Reklam

Temel atma törenine; Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanı sıra Yozgat Valisi Abdulkadir Yazcı, AK Parti Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, kaymakamlar, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: