Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dokunulmazlıklarla ilgili konuyu iyi değerlendirmek gerektiğini, teröristlerle kucaklaşan milletvekillerinin fotoğraflarının çekilmesinin...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dokunulmazlıklarla ilgili konuyu iyi değerlendirmek gerektiğini, teröristlerle kucaklaşan milletvekillerinin fotoğraflarının çekilmesinin suçüstü bir durum olduğunu söyledi.

BDP’li milletvekillerinin ortada böyle bir suçüstü durumu varken böyle bir hal yokmuş gibi davranmaması gerektiğini belirten Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Ortada milletin meclisinde görev yapan milletvekilleri var; bu milletin birliğine, bütünlüğüne kasteden, askerimizi polisimizi şehit eden eli silahlı teröristlerle büyük bir muhabbetle kucaklaşan milletvekilleri var. Dünyanın hiçbir yerinde bunu hiçbir demokrasi kaldırmaz, hoş göremez, tasvip etmez, 'İyi oldu' diyemez. Konuya buradan da bakmak lazım. Dokunulmazlık kaldırılırsa şöyle olur, böyle olur, yaklaşımları elbette ortaya konulabilir ama bunları BDP'ye dönük de söylemek lazım. 'Siz yanlış yapıyorsunuz. Terörle aranıza mesafe koymuyorsunuz. Teröristlerle böyle sarmaş dolaş çalışıyorsunuz. Bunlar size yakışmıyor. Bunlar suçtur. Milletin meclisinde olanların yapacağı işler değildir. Bu işlerden vazgeçin' diye onlara dönük de yapmak lazım. Öte yandan suç varsa, bu suça ilişkin hukuku yürütmeye ilişkin savcılar ve makamlar varsa bunlar görevini yaptığı zaman da, 'Siz görevinizi yapmayın, bunların üzerine gitmeyin, bunların üzerini örtün' demek de fevkalade yanlıştır. Bu süreç tamamen TBMM'nin takdirindeki bir süreçtir. Anayasa ve Adalet Komisyonu'ndan oluşan karma komisyon bunu gündemine alıp değerlendirir ve dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde karar alır ve alınan kararın TBMM genel kurulu onarsa o zaman dokunulmazlıklar kalkacaktır. Şu an da komisyon gündemine almış değil ve bu yönde bir adım atmış değil. Türkiye kamuoyunda tartışılan bir konudur” dedi.

Reklam
Reklam

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının milletvekilliklerin sona ermesi anlamına da gelmeyeceğini vurgulayan Bozdağ, ”Dokunulmazlığın kaldırılması sadece soruşturma konusu olan suçlara ilişkin, milletvekilinin soruşturması ve yargılanması önündeki engelin kaldırılması anlamına gelir; milletvekili sıfatını sonlandırılması anlamına gelmez. Dokunulmazlığı kaldırılan milletvekilinin milletvekilliği devam eder. Milletvekilliğine ilişkin bütün yetkilerini ve haklarını kullanabilir. 'Milletvekilliği düşecek' şeklindeki yaklaşımlar da doğru yaklaşımlar değildir. Dokunulmazlık kalkarsa soruşturma olacaktır. Soruşturma devam ederken 1994'deki olaylar tekrar eder, şöyle böyle olur yaklaşımları var. Tabii kimse Türkiye'de 1994'te yaşanan hadiselerin yaşanmasını istemez. O fotoğraflar Türkiye’ye bir şey kazandırmadı, aksine çok da şeyler kaybettirdi. Umarım Türkiye'de dokunulmazlık kalksa dahi böyle fotoğrafların olmadığı bir Türkiye olur. Bu konuda da yargı görevini yapanları tutuklamak zorunlu tedbir değil, takdire bağlıdır. Onlar bu noktada karar onlara aittir. Türkiye'ye böyle bir fotoğraf yaşatmaları da doğru olmaz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"KILIÇDAROĞLU’DA TORUNLARINA DAHA GÜZEL KIYAFETLER SEÇME İMKANI BULACAK"

Okullarda kıyafet serbestliğini değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, konuyu herkesin ideolojik duruşuna göre değerlendirdiğini belirterek, ”Şimdi işin doğrusu ideolojilerimizin ölçüsüne göre vurursak herkesin ideolojisi farklı olduğu için buna herkes başka yerden bakar. Ama bizim bu işe ideolojilere göre, siyasi anlayışlarımıza göre bakmak yerine işin esası ve doğrusu ne ise ona göre bakmamız lazım. İşin esası ve doğrusu bu yasakçı anlayışın sona erdirilmesidir. Öğrencilerin ve velilerin bu konuda seçme hakkına saygı duyulmasıdır ve bu alanda hürriyetin tam tesis edilmesidir. Bizim bu yaptığımız şey öğrencilerimizin velilerinin kıyafetleri seçme konusunda belli kurallara riayet etmek kaydıyla bir hürriyet sağlanmasıdır ve bu kurallarda eğitimin sağlıklı yürümesi için tedbirler yönetmeliğin içerisinde vardır. Buna uyulduğu taktirde veliler dilediği kıyafeti seçebileceklerdir. Öğrenciler hangi kıyafetle rahat ediyorlarsa onu giyebileceklerdir. Tek tip anlayış ortadan kalkacaktır. Yani baktığınız zaman üniformalı öğrenciler var, askeri okullarda üniformalı öğrenciler var, polis okullarında üniformalı öğrenciler var ama diğer devlet okulları ve özel okullara baktığımızda da orada da üniformalı öğrencilerimiz var. Artık sivilleşmenin zamanıdır. Üniformalı dönemlerin sona ermesi lazım. Hür oldukları ve istedikleri kıyafetler seçebildikleri, giyebildikleri, farklılıkların rengarenk bir arada huzurlu ve mutlu bir biçimde olduğu bir yapıya doğru Türkiye gidecektir. Artık tek tipçiliğin savunucusu olan Kılıçdaroğlu ve arkadaşları buna alışmalıdır. Sayın Kılıçdaroğlu da torunları için daha güzel kıyafetler seçme imkanı bulacaktır. Ona da hürriyet verdik” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: