Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti iktidarının sağladığı istikrar ve güven ortamıyla Türkiye’nin ihracatının 36...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti iktidarının sağladığı istikrar ve güven ortamıyla Türkiye’nin ihracatının 36 milyar dolardan 152,5 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

TOBB tarafından Yozgat Bozok Üniversitesi Kampüsü'nde TOBB Sağlık Meslek Yüksek Okulu binasının açılışı ve TSO tarafından düzenlenen Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni'ne katılmak üzere Yozgat’a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Salonu'nda yaptığı konuşmada, “Ekonomiye değer katanlar arasında yer alan bütün arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Türkiye’nin geldiği noktaya baktığımızda bunun siyasi bir istikrarın olması iyi bir yönetimin bulunması siyasi istikrarla beraber iyi yönetimin tesis ettiği güven ortamı Türkiye’nin ekonomik anlamdaki pek çok başarısını da beraberinde getirmiştir. Eğer siyasi istikrar iyi yönetim ve bunun doğurduğu güven ortamı olmamış olsa Türkiye’nin 2002’de 36 milyar dolar olan ihracatının 2012’de 152,5 milyar dolara çıkması mümkün olmazdı. Eğer Türkiye’nin iyi yönetimi ve siyasal istikrarı olmamış olsaydı 2002’deki 230 milyar dolar olan gayri safi yurt içi hasılası 2012’de 799 milyar dolara çıkarak rekor kırmazdı. Bütün bunların hepsi esasında, 'At sahibine kişner' anlayışın bir tezahürüdür. Millet ata sahibini bindirmiştir ve bu kaptan Türkiye’nin ekonomisini de Türkiye’nin pek çok alanında iyi bir noktaya taşımıştır, taşımaya da devam ediyor. Rahmetli Özal’ı rahmetle minnetle anıyoruz. Onun bıraktığı çizgi Sayın Başbakanımızla zirve yapmış, zirve yapmaya devam ediyor” dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TOBB Tarafından yapılan Sağlık Meslek Yüksek Okulu binasının açılışından sonra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindekilerle binayı gezerek öğrencilerle sohbet edip tansiyonunu ölçtürdü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: