Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Trabzon'da

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Trabzon’un Of ilçesinde çözüm süreci ile ilgili yaptığı değerlendirmede terör sorununu...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Trabzon’un Of ilçesinde çözüm süreci ile ilgili yaptığı değerlendirmede terör sorununu çözmek için sürdürülen çözüm süreci sonrasında şehitlerin manevi alemde sonuçtan bahtiyar olacaklarını söyledi.

Bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Trabzon’un Of ilçesine gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ burada ilk olarak AK Parti İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Ziyaretinde basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Bozdağ, çözüm sürecini değerlendirerek, şehitlerin manevi alemde ortaya çıkacak neticeden memun olacaklarını belirtti. Bozdağ “Şehitlerimiz terörle mücadele kapsamında 'başka Mehmetler şehit olmasın' diye şehit oldular. En son anası babası ağlayan, eşi dul kalan, çocukları yetim kalan ben olayım başkalarının anası babası ağlamasın, eşi dul kalmasın, çocukları yetim kalmasın diye şehit oldular. Eğer biz çözüm sürecini neticeye erdirir, terör örgütünün silah bırakmasını temin edebilir ve Türkiye’de kanın durduğu bir fotoğrafı temin edebilirsek bu şehitlerimizin ruhunu rahatsız etmez aksine bizim inancımıza göre onlar diridirler ayaktadırlar. Mana aleminden yapılanı görerek şöyle diyebilirler; bizim uğruna canımızı feda ettiğimiz mücadeleyi, bizim evlatlarımız, yavrularımız, kardeşlerimiz başarıya ulaştırdılar. Biz kan dursun diye canımızı feda etmiştik. Hamdolsun bizden sonra yavrularımız, evlatlarımız, kardeşlerimiz kanı durdurdular diye onlar mana aleminden uğruna canlarını feda ettikleri mücadeleden dolayı elde edilen neticeden ayrıca bahtiyar olurlar” dedi.

Reklam
Reklam

Terörden istifade edenlerin süreçten rahatsız olduklarını dile getiren Bozdağ, “Bu anlamda farklı söyleyenler terörden beslenenler. Terörün varlığından kendi siyasetlerine güç devşirenler var. Kendilerine para devşirenler var. Karanlık yapılandan kendilerinde aydınlık getirenler var. Bu süreçten rahatsız olabilirler. Ama biz ülkenin 76 milyonun kardeşliğini pekiştirecek adımları atıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirecek atımları atmanın kararlığı içerisindeyiz. Milletimiz zaten bunu yakinen görüyor. Biz bu süreci partimizin ve ülkemizin hayrına görüyor ve öylede yönetmeye devam edeceğiz. Bunun faturası varsa hükümetimiz bu faturayı aldı. AK Parti bu faturayı aldı. Taşın altına gövdesini koydu. Koymaya da devam edecektir. Yeter ki bu kan dursun. Yeter ki bu terör bitsin. Yeter ki askerimizin polisimiz şehit olmadığı bir Türkiye oluşturalım” diye konuştu.

"BELÇİKA'DA YAŞANAN OLAY TÜRKİYE'DE OLSA DÜNYAYI AYAĞA KALDIRIRLAR"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 2010 yılında Belçika’da adli bir olayda hayatlarını kaybeden ve cenazeleri 2.5 yıl sonra Türkiye’ye gönderilecek olan Süleyman (32) ve Uğur Aygün’ün (33) babaları Vahit Aygün ile telefon ile görüşerek taziyede bulundu. Bakan Bozdağ telefon görüşmesi sonrasında Belçika’nın tutumunu eleştirerek, “Vahit beyin 2.5 yıl önce Belçika’da iki evladı adli bir olayda rahmetli oldu. Ancak yargı süreci devam ettiği için 2.5 yıl oğullarının cenazesini Türkiye’ye alamadı. Onlar 'yargılama devam ediyor, delil di felandı filandı' diyerek maalesef hukuku da ayaklar altına alan bir yaklaşım içerisinde oldular. Bizim girişimlerimize de olumlu cevap vermediler. Bizim geçtiğimiz hafta bir Belçika ziyaretimiz olmuştu. Cuma günü itibariyle cenazelere aileye verme kararı aldılar. 2 yıldır morgta tuttukları cenazelerin kirasını da aileden istiyorlar. Böyle bir hukuk var Belçika’da maalesef. Buna hukuk denirse, buna insan hakkı denirse, buna adalet denirse. Türkiye’de böyle bir olay olsa kıyameti kopartırdılar. Bu Belçika’da olunca maalesef dünya buna karşı sağır ve dilsiz oldu” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Ziyaret sırasında Bozdağ’a Kabe maketi hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: