Başbakan Yardımcısı Bozdağ Afyonkarahisar’da

Başkanlık sistemi hakkında konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’de sistem değişikliğine gidilmesi gerektiğini kaydederek, “Biz...

Başkanlık sistemi hakkında konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’de sistem değişikliğine gidilmesi gerektiğini kaydederek, “Biz güçlü bir Türkiye’nin var olması için sağlam bir iktidarın olmasını istiyoruz, parlamenter sistem Türkiye’ye ye güçlü bir iktidar ve siyasi istikrar doğurmuyor, bu yüzden başkanlık sistemi güçlü iktidarlar kurar” dedi.

39. “AK Parti Afyonkarahisar İl Danışma Meclis Toplantısı” Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın katılımı ile Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin bugüne kadar koalisyon hükümetleri ile hiç bir şey kazanamadığını söyledi. Koalisyonların Türkiye’de güçlü iktidarların doldurduğu bankalarının kasalarını sıfıra indirdiğini belirten Bekir Bozdağ, “Onun için biz diyoruz ki, Türkiye siyasi istikrari ve güçlü iktidarı sürekli hale getirecek sistem değişikliği yapmalıdır. Parlamenter sistem Türkiye’ye güçlü bir iktidar ve siyasi istikrar doğurmuyor. Başkanlık sistemi güçlü iktidarlar kurar, siyasi istikrar doğurur. Parlamenter sistemde, halk sandıktan her zaman güçlü iktidarlar çıkarmıyor. 10 senelik acı deneyimden sonra işte bu noktaya geliniyor, ama ondan önceki 10 sene heba olup gidiyor. Güçlü iktidar başkanlık sisteminde, sistemin doğal sonucu olarak ortaya çıkıyor” dedi.

Reklam
Reklam

"PARLAMENTER SİSTEM HER ZAMAN OPERASYONA AÇIKTIR"

Kualisyon hükümetlerinde iktidarın her zaman kendi ortaklarının ve hatta kendi milletvekillerinin tehditi altında olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “28 Şubat’ta nasıl iktidar operasyonu yapıldığını gördük. İktidar operasyonu yapılıyordu ve parlamenter sistem de buna izin veriyordu. Çeteler, mafyalar ve başka hukuk dışı yapılanmaların, iktidardan memnun olmadığı zaman iktidar değişikliği yoluna gidebilir. 28 Şubat’ta bunu görmedik mi? Bazı medya patronlarının 28 Şubat’ta Mesut Yılmaz’a ‘sana altın tepsi içinde başbakanlığı sunuyoruz’ dediğini gazeteler yazdı. Millet parlamenter sistemde sandıktan her zaman AK Parti gibi bazı çevrelerin, operasyon yapmaya gücü yetmeyecek şekilde 360 milletvekili çıkaramazsa, siyasi istikrar birilerinin kuklası olur. Onun için biz diyoruz ki, parlamenter sistemin her türlü gayri ahlaki ve hukuk dışı operasyona açık bir yapısı var. Ama başkanlık sisteminde böyle bir şey yok. Güçlü iktidar sandıktan çıkıyor. Biz satın Başbakanımız için değil, milletimiz ve güçlü bir Türkiye için bu anlamda bir sistem değişikliğinin Türkiye’nin yararına olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz