Başbakan Yardımcısı Bozdağ: MHP’nin Erkekliği Meclis'in Kapısında Bitti

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TBMM’de hemen her konuda komisyon kurulurken, ülkenin en önemli terör meselesine...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TBMM’de hemen her konuda komisyon kurulurken, ülkenin en önemli terör meselesine ilişkin komisyon kurulmamasının eleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Bozdağ, AK Parti Denizli İl Başkanlığı Mayıs Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Danışma Meclisi’nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi sert ifadelerle eleştiren Bozdağ, “Erkek-ürkek dediler. Erkeklikleri Meclis'in kapısında bitti. Merhum Ecevit, Merve Kavakçı Hanımefendi’ye Türkiye’nin parlamentosunda bir anaya, bir kardeşimize meydan okurken, parlamentoyu dar edecek şekilde orada konuşurken, kafayı öne eğip şöyle gözünün ucuyla bile etrafa bakamayanların erkekliği nasıl bir erkeklik?” diye sordu.

Reklam
Reklam

"28 ŞUBAT EMRETTİ BUNLAR ŞAK ŞAK DİYE YAPTI"

MHP’nin hükümette olduğu dönemde, Kur’an kurslarına yaş sınırı getirildiğini hatırlatan Bozdağ, “12 yaşını doldurmayan yavruların yaz Kur’an kurslarına gitmesini, 16 yaşını doldurmayan yavrularımızın örgün Kur’an kursuna gitmesini yasaklayan kanunu 2001 yılında bunların hükümeti çıkardı. O kanunu da biz değiştirdik. Onlara 28 Şubat emretti, bunlar şak şak diye yaptılar. Bakın imam hatip lisesi mezunları polis meslek yüksekokuluna gidiyorlardı. 2001 yılında kanunu çıkardılar, meslek lisesinden mezun yavrularımızın polis meslek yüksekokuluna gitme işini kanunen yasakladılar. Bunlar kimin talimatı? Bunlar Denizlililerin talimatı mıydı MHP’ye? Yoksa bu milletin sırtında boza pişirmiş 28 Şubat’ın talimatı mıydı? Adeta emir eri oldular şak-tak dediler yaptılar.” diye konuştu.

MHP, DSP ve ANAP koalisyon hükümeti döneminde, Türkiye’yi, IMF’nin kapısına gidip dilencilik yaptırdıklarını dile getiren Bozdağ, “O zaman IMF’den para aldık. IMF dedi ki ‘Parayı veririm ama bir şartım var. Parayı yönetecek bakanı da ben vereceğim. Ama siz ona başbakan muamelesi çekeceksiniz.’ Hakikatten öyle oldu. Sayın Kemal Derviş’i verdiler. Kemal Derviş bakan oldu, hem merhum Ecevit hem de Bahçeli ona başbakan muamelesi çektiler.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"DEVLET BAHÇELİ, KEMAL DERVİŞ’DEN RANDEVU ALAMIYORDU"

Bir esnaf konfederasyonu genel başkanının kendisine hatırasını anlattığını ifade eden Bozdağ, “Bana ‘kriz olmuştu, esnafın sıkıntıları vardı. Bizim Kemal Derviş’le görüşmemiz lazımdı. Anahtar ondaydı. Bir türlü randevu alamadım. Bir genel başkana yakınlığımdan dolayı yanına gittim’ dedi. (Ben biliyorum Sayın Bahçeli’dir o) Ona demiş, ‘ben Kemal Derviş’le görüşeceğim. Ama randevu alamıyorum. Sayın genel başkan yardımcı olsanız da bana bir randevu alıverseniz’ demiş. Dediği laf aynen şu; ben de görüşemiyorum, ben de randevu alamıyorum. Allah aşkına Türkiye’nin itibarı böyle mi yükseltilir. Türk milletinin itibarı böyle mi yükseltilir. Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarı böyle mi yükseltilir. IMF’nin gönderdiği bakana, milletin seçtiği bakanların esas duruşa geçtiği bir yerde haysiyetten, onurdan bahsedenler. Haysiyetin ve onurun karşılığını ya bilmiyorlar demektir, ya da milleti aldatıyorlar demektir. Böyle bir şey olabilir mi?” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"IMF’DEN BORÇ ALIRKEN, ŞİMDİ VERMENİN ŞARTLARINI KONUŞUYORUZ"

Hükümetlerinin de 2008’de IMF ile dünya finans krizinin zirvede olduğu günlerde görüştüklerini belirten Bozdağ, “IMF ‘benim şartlarım var’ dedi. O zaman hatırlıyor musunuz Sayın Başbakanımız ne dedi? ‘Ben milletimin ümüğünü IMF’ye sıktırmam’ dedi. Sonra IMF’ye yol verdik gönderdik. Şimdi bu ayın 14’ünde IMF’ye 400 milyon dolarlık borcu ödüyor ve o defteri tamamen kapatıyoruz ve Türkiye IMF’ye 5 milyar dolar borç vermenin şartlarını konuşuyor.“ dedi.

"EN ÖNEMLİ MESELEDE KOMİSYON KURULMAYACAK DA NEYE KOMİSYON KURULACAK?"

TBMM’de dinleme, tarım ve esnaf sorunlarıyla ilgili komisyonların kurulduğunu, bu komisyonlarda AK Parti, CHP, MHP ve BDP’li vekillerin beraber çalıştığını anlatan Bozdağ, şunları kaydetti: “Anayasa Uzlaşma Komisyonu kuruluyor. Hem de bütün partiler üçer eşit çalışıyor, ülke bölünmüyor. Meclis ihtisas komisyonlarında BDP, CHP, AK Parti hep beraber çalışıyoruz, ülke bölünmüyor. Genel kurulda MHP ile BDP 6 yıldır yan yana oturuyor, daha bir gün bile birbirlerine ‘la havle..’ çekmediler ülke bölünmüyor. Ama bu memlekette terör çözmek üzere Meclis'teki partilerin görüş bildirmesi, tespitte bulunması kurulan bir komisyonda masa başında oturup karşılıklı konuştuğunuzda ‘ülke bölünüyor’ derseniz size kargalar güler. Böyle bir şey olabilir mi? Meclis, bu ülkenin en önemli meselelerine ilişkin araştırma komisyonu kurmayacak da neye ilişkin araştırma komisyonu kuracak? Esasında bugüne kadar böyle bir komisyon neden kurulmadı diye eleştiri yapılması lazım.”

Reklam
Reklam

Danışma Kurulu'na; AK Parti Denizli milletvekilleri Bilal Uçar, Mehmet Yüksel ve Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, Merkez İlçe Başkanı Birtan Şahan ile çok sayıda partili katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: