Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgat'ta

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlarla ilgili güzel gelişmelerin olduğunu belirterek, "Pilotlarımız inşallah aileleriyle buluşur" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlarla ilgili güzel gelişmelerin olduğunu belirterek, "Pilotlarımız inşallah aileleriyle buluşur" dedi. Yozgat'ın Saraykent ilçesinde partisinin bayramlaşma programına katılan Bozdağ, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlarla ilgili son gelişmeleri değerlendiren Bozdağ, "Pilotlarımızın kaçırıldığı günden bugüne, gerek Başbakanımız gerek Dışişleri Bakanımız gerek Cumhurbaşkanımız, bütün devletimiz, kurum ve imkanlarıyla pilotlarımızın sağ salim olarak ailelerine kavuşması için çalışmalar yürüttü, çalışmalar yürütülüyor da. Şu an itibarıyla olumlu bir noktada güzel gelişmeler ve haberler alıyoruz. İnşallah neticesi de aynı şekilde olur" diye konuştu. Pilotların serbest bırakılmasıyla ilgili gelişmelerin iyi bir noktada olduğunu vurgulayan Bozdağ, "O iyi nokta, daha iyi bir noktaya taşınarak pilotlarımız inşallah aileleriyle buluşur. Şu an söylediğim gibi iyi gelişmeler var" ifadesini kullandı. Bozdağ, Suudi Arabistan'ın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyeliğini kabul kabul etmemesiyle ilgili soruyu, "Her ülke, dış politikaya ilişkin kararlarını kendi alır, kendi uygular. O nedenle bu Suudi Arabistan'ın kendi tercihidir ancak BM Güvenlik Konseyi'nin uygulamasına ilişkin Türkiye'nin de başka ülkelerin de hemen hemen üyeleri dışındaki ülkelerin tamamına yakınında bir şikayet var. İşleyişin daha iyi olması, daha adil ve doğru verilmesi bakımından ciddi eleştiriler, ciddi şikayetler var. Umarız ki BM, eleştiri ve şikayetleri dikkate alarak önümüzdeki zaman içerisinde bir değişime, bir farklılaşmaya, bir reforma girer" şeklinde cevapladı. - Askerlikle ilgili düzenleme Başbakan Yardımcısı Bozdağ, uzun dönem askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili soru üzerine, şunları söyledi: "Kısa dönemlerle ilgili bir çalışma söz konusu değil. Sayın Başbakanımız açıkladı. Uzun dönem askerlik yapan askerlerimizin, askerlik süresinin 15 aydan 12 aya indirilme kararı alındı. Bu karar için kanun değişikliğine gerek yok. Bakanlar Kurulu kararıyla 15 ayı 12 aya çekebiliyoruz. Şu anda Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı gerekli hazırlıkları yapıyor. Umarım ki bu hazırlıklar önümüzdeki Bakanlar Kurulunda gündeme gelir ve orada değerlendirildikten sonra bir karar çıkar. Ondan sonra bu karar çerçevesinde 12 ay uygulaması başlayacaktır. Artık 12 aya indiği kesin çünkü bunun kararı alınarak açıklama yapıldı ama bunun hangi tarihten uygulanacağı konusu karara bağlanacaktır. O da Bakanlar Kurulundan sonra kamuoyuna açıklanacaktır. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu var ancak pazartesi günü bu konu gündeme gelir mi bilemiyorum, gelirse orada değerlendirilecektir, sonucuna göre de Hükümet Sözcümüz açıklama yapar."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: