Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Ziyaretime gelen büyükelçiler TİKA'yı soruyor

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ziyaretine gelen büyükelçilerin en fazla TİKA'yı sorduğunu belirterek, TİKA'nın, çalışma yaptığı...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ziyaretine gelen büyükelçilerin en fazla TİKA'yı sorduğunu belirterek, TİKA'nın, çalışma yaptığı ülkelerin halklarının ve yönetimlerinin Türkiye'ye bakışını değiştirdiğini söyledi.
Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı'nın 2012 bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesine başlandı. Komisyona TİKA'nın çalışmaları hakkında sunum yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Balkanlar, Ortadoğu ve Türk dünyasında ecdat yardigarı ne varsa aslına uygun olarak restore edildiğini bildirdi.
Bozdağ şöyle konuştu: "Göreve başladıktan sonra ziyaretime gelen yabancı ülkelerin büyükelçilerinin en fazla sorduğu kurum TİKA oldu. Yabancı ülkelere ziyarete gittiğimde en fazla ilgi çeken kurum TİKA. Yaptığı işleri başka ülkelerin talebi doğrultusunda, karşıdaki ülke ile işbirliğine dayalı olarak yaptığı için faaliyet alanları belli bir kabulle devam ediyor. Gelişmekte olan ülkeler ve sıkıntıda olan ülkelerin hepsinde TİKA ile çalışmak, sağladığı kalkınma yardımlarından istifade etmek konusunda çok talep var. Bu çerçevede TİKA'nın bütçesi ile bütün bu taleplere cevap veren adımları ilgili ülkelerle işbirliği içinde atıyoruz."
TİKA'nın Balkanlar, Ortadoğu ve Türk dünyasında han, hamam gibi ecdat yadigârı tarihi eserlerin tamamını aslına uygun şekilde hizmete sunmak konusunda önemli adımlar attığını vurgulayan Bozdağ, "TİKA, pek çok konuda sağlık hizmeti veriyor. Darfur'da bir hastanesi olduğu gibi, Afganistan'da Atatürk zamanında yapılmış hastane var. Afganlılar bütün doktorlarının bu hastaneden yetiştiğini söyledi. Çocuk doğum hastanesini TİKA'nın yaptığını görüyoruz. Okulların, içme suyunun TİKA tarafından gerçekleştirildiğini görüyoruz." dedi.
TİKA'nın hizmet verdiği ülkelerin yönetiminin Türkiye'ye bakışını değiştirdiğini ifade eden Bozdağ, "Siyasi partilerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. TİKA ile Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve milletinin büyüklüğünü yaptığı hizmetlerle dünyanın her yerine taşımaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz