Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terörle mücadelede eskiye göre çok daha güçlü olduklarını vurgulayarak, hiç kimsenin...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terörle mücadelede eskiye göre çok daha güçlü olduklarını vurgulayarak, hiç kimsenin kendilerinden kanun dışı bir terörle mücadele yöntemini beklememesi çağrısında bulundu.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Adana’ya gelen Arınç, partisinin Çukurova İlçe Teşkilatı’nın açılışına da katıldı. Yoğun ilgi gösterilen açılış törenin ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Arınç, son dönemde artan terör olaylarına tepki göstererek, CHP ve MHP’nin terörle mücadele konusundaki eleştirilerine yanıt verdi. Türkiye’de son aylarda terör olaylarında artış yaşandığını kabul eden Arınç, Türkiye’nin bu tür olaylar ile ilk defa karşı karşıya kalmadığını, geçmişte de benzer acıların yaşandığını hatırlattı. Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın yakalandığı 1999 yılı Şubat ayından sonra belli bir süre örgütün eylemlerine ara verdiğini hatırlatan Arınç, buna karşın örgütün 1984 yılından bu yana Türkiye’deki terörist eylemlerini sürdürdüğü gibi buna karşı mücadelenin de büyük bir kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı.

Reklam
Reklam

“TERÖRLE MÜCADELEDE ESKİYE ORANLA DAHA GÜÇLÜYÜZ”

Son dönemde yaşan terör saldırılarının dikkat çekici olduğunu kaydeden Arınç, “Bu eylemlerde en önemli husus; Gaziantep, Foça ve buna benzer eylemleri bir araya getirdiğinizde; örgütün ses getirecek, halkta daha çok endişe ve korkuya neden olacak, kendisinin kabul edilmesi noktasında hükümeti veya devleti zorlayacak, herkesin; ‘Örgüt çok güçlü, her istediğini yapıyor, her eylemde can alıyor’ dedirtip, bununla da propaganda yapacak büyük eylemlerin peşinde. Örgüt, her yaptığı eylemden sonra cezasını da buluyor. Bazen önleyici tedbirler ile bu eylemler, vuku bulmadan karşılığı veriliyor. Bazen de eylemin önlenmesi mümkün olmuyor ama daha sonrasında eylemi ortaya koyanlar ve onlara yardım ve yataklık edenler, hak ettiği cezayı fazlasıyla buluyor. Unutmayın ki, son birkaç ayda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 500’ün üzerinde. Terörle mücadeledeki kararlığının ve son teknolojik imkanların kullanılması ile eskiye oranla daha güçlü olduğunu söyleyebilirim. Ama bunun karşılığında da örgüt, intihar saldırılarına devam ediyor” dedi.

Reklam
Reklam

“HİÇ KİMSE BİZDEN KANUN DIŞI BİR TERÖRLE MÜCADELE İSTEMEMELİ”

Örgüt örgütünün ‘intihar saldırıları’nda kullandığı yabancı unsurlar da dahil olmak üzere çoğu genç yaşta aldatılıp kandırılan, dağa çıkartılan militan ve teröristleri kullandıklarını dile getiren Arınç, konuşmasını da şöyle sürdürdü:

“Hayatlarını kaybediyorlar ve esasen de ölmek üzere gelmişler. Geri döndüklerinde cezalandırılmaları ve Kandil’de hesap vermeleri de olağan. Dolayısıyla öldürmek için gelen, bölge şartlarını iyi bilen, elindeki silah imkanlarını da alçakça kullanan ve daha çok canımızı yakan bir örgüt ile karşı karşıyayız. Buna karşı hükümetimiz, elindeki meşru ve hukuki imkanları, insan haklarına da dikkat etmek sureti ile kullanıyor. Onlar öldürmek için geliyor, biz onları yakalamak ve etkisiz hale getirmek için uğraşıyoruz. Adeta kendimizi müdafaa ediyoruz. Aradaki fark ise; birisinin eşkıya, diğerinin de devlet olması ile ilgili. Bizden kanun dışı bir terörle mücadele yöntemini hiç kimse istememeli. Biz bu işin hakkından üstesinden geleceğiz, geliyoruz. Esasen örgütün çılgınca yaptığı eylemler, bir son oluşa doğru gidiş gibi görünüyor.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: