Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı temel atma töreninde konuşmasını Meclis'teki gensoru görüşmeleri nedeniyle kısa tutarak,...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı temel atma töreninde konuşmasını Meclis'teki gensoru görüşmeleri nedeniyle kısa tutarak, "Benim hakkımda verilen iki gensoru önergesi var. Onları cevaplandırmak, hesap vermek zorundayım. Ama inanın ki şu anda yaptığımız iş, yapacağımız o işten daha hayırlı ve bereketli bir iş" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Pınar Eğitim Kurumları'nın yeni kampüsünün temel atma törenine katıldı. Törene Arınç'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve Pınar Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Ali Bulut katıldı. Arınç, yaptığı konuşmada, programı dolayısıyla konuşmaların kısa tutulduğuna işaret ederek, "Saat 15.00'da Genel Kurul başlayacak. Benim hakkımda verilen iki gensoru önergesi var. Onları cevaplandırmak, hesap vermek zorundayım. Ama inanın ki şu anda yaptığımız iş yapacağımız işten daha hayırlı ve bereketli bir iş" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin nüfusu genç bir ülke olduğunu belirten Arınç, 75 milyon nüfusun yüzde 50'sinin 30 yaşın altında olduğunu hatırlattı. Arınç, 30 yaşın altında da 20 milyona yakın öğrenci olduğunu bildirerek, Türkiye'nin 18 milyon öğrencisi olduğunu söyledi. Arınç, inşaatı başlayan Pınar Eğitim Kurumları yeni kampüsünün Haziran 2013'te biteceğini belirtti. Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bize annelerimizin babamızın duası sabah evden çıkarken 'Allah zihin açıklığı versin' duasıydı. Biz de her zaman bunu yapalım. Bir yerde aklıma geldi söylemiştim. 'Allah zihin açıklığı versin' deyin. Bol bol deyin. 'İnanın ki laiklik bundan incinmez' demiştim. Yine aynı şeyi tekrar ediyorum. Allah zihin açıklığı versin."

Törende, Pınar Eğitim Kurumları öğrencileri şiirler okuyarak, folklor gösterisi yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: