Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Çanakkale’de

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bazı açılış ve programlara katılmak üzere geldiği Çanakkale’de...

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bazı açılış ve programlara katılmak üzere geldiği Çanakkale’de Vali Güngör Azim Tuna’yı ziyaret etti.

Geceyi Çanakkale’de geçiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sabah valiliği ziyaret etti. Arınç’ı Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve daire müdürleri karşıladı.

Merasim mangasını selamlayan Arınç, valilik girişinde yaptığı açıklamada, “Çanakkale'ye yine bir güzel vesileyle ziyarette bulunuyorum. Beraberimde milletvekili arkadaşlarım da var. Bu akşam Şeb-i Arus Törenleri Gelibolu Mevlevihanesi'nde yapılacak. Valiliğimiz geçen yıl çok güzel bir başlangıç yaptı. Balkan ülkelerinden siyasetçiler, bilim adamları, milletvekilleri, belediye başkanları bu güzel geceye birlikte katılıyor. Geçen yıl Sayın Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ Bey katılmışlardı. Bu sene bana nasip oldu. Bundan dolayı çok memnunum. Aynı zamanda bugün Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin yeni binasının temel atma törenini yapacağız. Hayırsever işadamlarımız bu güzel işi üzerlerine aldılar. Yeni ilahiyat fakültemizin büyük bir kompleks olarak temellerini atacağız. Yine gün içerisinde bazı ziyaretlerimiz olacak. Ben bu vesileyle Çanakkale’ye gelmiş olmaktan çok mutluyum. Geçen yıl üniversitemizin yeni eğitim öğretim yılına başlaması münasebetiyle bir programa katılmıştım. Daha önce her yıl bütün Türkiye’nin merakla izlediği ve büyük bir heyecan duyduğu 18 Mart Çanakkale Şehitler Günü'nde de sizlerle birlikte olmuştum. Çanakkale’yi her gelişimde daha gelişmiş, daha iyi, daha güzel bir hayatın yaşandığı bir belde olarak görüyorum. Sayın valime, çalışma arkadaşlarına, şüphesiz parlamentoda birlikte görev yaptığımız değerli milletvekili arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Bülent Arınç, konuşmasının ardından kendisine soru sormaya hazırlanan gazetecilere ise, “Hepinize iyi sabahlar diliyorum. Bugün bütün gün birlikte olacağız. Yorulacaksınız. Bunun karşılığını da fazlasıyla alacaksınız ama şimdi değil” dedi.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, üzerinde Gelibolu Mevlevihanesi ve semazen figürlerinin olduğu bir tablo hediye etti. Başbakan Yardımcısı Arınç ve beraberindekiler, daha sonra ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi'nin temel atma törenine geçti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz