Başbakan'a gönderme

Fox Tv'de ekranlara gelen 'Harem' dizisinde 'askerlik' göndermesi..

'Harem'in son bölümünde Toplunur Hatun'un erkek çocuk doğurduğu haberi sarayda olay oluyor. Bebek, Sıskanaz'ın köyündeki fakir bir kadının doğurduğu erkek çocuktur aslında. Senaryo tutar ve Toplunur Hatun yatağında sanki doğum yapmış haliyle ortalığı yıkar feryatlarıyla. Sarayın bütün kadınları odaya toplanır. Bebek gerçekten erkek midir? İşte o sahnede Toplunur Hatun 'Bu da şeyi' diyerek bebeğin pipisini gösterir. Sahne buzlanır. Daha önce de köydeki doğum sahnesinde, bu tekrarlanır. Sahne yine buzlu olarak gelir. Peki buzlanmasa ne olacaktı? Bir tartışma başlayacaktı. Buzlamasalar bir ay bunu konuşacaktık. Tartışma programlarının ucu bucağı kesilmeyecekti. Bence buzlayarak hem kanal hem de yapım ekibi büyük bir fırsatı tepti..

BAŞBAKANA'A HAREM GÖNDERMESi

Son dönemde (Behzat Ç. dışında) özellikle 'mizah' yapan hiçbir yerli dizide 'siyasi hiciv' yer almadı. 'Harem'in son bölümündeyse, bu gözle görülür bir yoğunluktaydı. Ağabeyi Ulan Bator'a Kaşıkçı Elması'nı getiren kız kardeşi Abide Sultan huzurdan çıkarken, yerde uyuyan nöbetçileri görür ve "Askerlik yan gelip yatma yeri mi be?" diye bağırır..

SULTAN OLUNCA KİMLERİ HAPSE ATTIRACAK?

Toplunur Hatun, Kraliçe olma uğraşındadır. Bunun yolunun da bir erkek çocuk sahibi olmaktan geçtiğini bilmektedir. Sıskanaz'ın köyünde fakir bir kadın ikiz doğuracaktır. Bunlardan birinin erkek olma ihtimali üzerinde duran Toplunur Hatun, Sıskanaz'la birlikte köyün yolunu tutar. Köylü kadını bir çocuğu kendisine vermesi için ikna etmeye çalışırken doğacak erkeği ne büyük bir şansın beklediğini şu sözlerle anlatır; "Küçükken telli arabalarla oynayacak. Büyünce, sultan olunca, bütün muhaliflerini içeri attıracak!"

milliyet