Başbakan’dan BDP’li Demirtaş’a ‘onbaşı’ tepkisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e ‘onbaşı bile değilsin’ diyen BDP’li Selahattin...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e ‘onbaşı bile değilsin’ diyen BDP’li Selahattin Demirtaş’a tepki gösterdi. Bu ülkeye millete küfretmek amacıyla Genelkurmay Başkanı’nı hedef almanın densizlik olduğunu belirten Erdoğan, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nde değil general onbaşı olmak bu toprakların tamamında bir gurur bir şeref meseledir. Sen onbaşıları tanımıyor olabilirsin git silahlı efendilerine sor.” dedi.
Başbakan Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda BDP’yi eleştirdi. BDP’nin Uludere olayını bu ülkenin halkları arasında husumete dönüştürmeye çalışırken CHP’nin de terör örgütünün değirmenine su taşıdığını dile getiren Erdoğan, “BDP Doğu ve Güneydoğu'nun CHP’sidir. BDP, CHP’nin izinde yürüyen baskıcı ceberut tavrını birebir taklit eden partidir. CHP şahsi ikbali için nasıl millete bedeller ödettiyse BDP de Doğulu ve Güneydoğulu kardeşime aynı bedeller ödetmek istiyor. BDP eşbaşkanları ve milletvekillerinin densiz ve dengesiz açıklamaları BDP’nin çözüme, demokratikleşmeye ne kadar uzak olduğunun apaçık ispatıdır. Masum Kürt kardeşlerimin yavrularının kanıdır. Masum Kürt evlatlarının kanı durursa üzerinde yükseldiği istismar zemini tümüyle yok olur. BDP kanın durmaması, ölümlerin sona ermemesi için her türlü provokasyonu devreye sokuyor. Bunlar arkalarındaki terör örgütünden icazet almadan konuşamazlar.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

SANA UŞAKLIĞINI YAPTIĞIN TERÖR ÖRGÜTÜNDE 10 KOYUN EMANET ETMEZLER
BDP’nin biz seni tanımıyoruz açıklamalarına da sert eleştiriler yönelten Başbakan, “Tanısan ne yazar tanımasan ne yazar. Bizi millet tanıyor millet.” sözleri AK Parti grubundan uzun süre alkış aldı. Erdoğan ardından açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bize milletimizin muhabbeti hayır duası takdir teşekkürü ziyadesiyle yeter. Sen bırak bizi aynaya bak kanını emdiğiniz gençleri göreceksin. Onurlu bir siyasi mücadele değil terörün stepnesi olmuş kan lekesi içindeki yüzünü görürsün. Ülkenin yüzde 50 oy alarak seçilen iktidarını tanımadığını söylemek demokrasiyi kabullenmemektir. Milli iradeye saygısızlıktır, şuursuzluktur. Uludere hadisesini devlet terörü gibi göstermek büyük bir hezeyandır. Bu ülkeye millete küfretmek amacıyla genelkurmay başkanımızı hedef almak açık söylüyorum densizliktir. Değil general onbaşı olmak bu toprakların tamamında bir gurur bir şeref meseledir. Sen onbaşıları tanımıyor olabilirsin git silahlı efendilerine sor. Onlar sana onbaşıların kahramanlığını anlatacaklardır. Onbaşılar bizim canımız, onlar izim yavrularımız kardeşliğimiz. Değil TSK’da on başı olmak sana uşaklığını yaptığın terör örgütünde 10 tane koyun bile emanet etmezler. Önce haddinizi bileceksiniz.”

Reklam
Reklam

APO BUNLARA ZIRTAPOZ DİYOR
Başbakan Erdoğan, BDP’lilerin İmralı’daki terörist başını önder olarak Peygamber olarak gördüklerini de dile getirerek, “Apo’nun bunlar hakkında uygun gördüğü sıfatlar basına yansıdı. Şarlatan, şovmen, satılık, saf zırtapoz diyor. Bunları önderleri diyor biz demiyoruz. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Ben inanıyorum ki Kürt kökenli kardeşim kendi ayakları üzerinde duramayan kanlı terör örgütünün gölgesinde siyaset yapan partiyle arasına mesafe koyacaktır. Bdp kendi seçmenine hiçbir çözüm önerisi getiremedi. Bizim kardeşlik projesini sabote etmenin ötesine geçemedi.” dedi.

BDP’LİLERİN ‘GÜVENCEMİZ SİLAH’ AÇIKLAMASINI YARGIYA ŞİKAYET ETTİ
Başbakan Erdoğan, BDP’lilerin ‘güvencemiz silah’ açıklamaları için “Yargıya haber veriyorum duyuruda bulunuyorum.” dedi. Erdoğan, BDP’lilere de şöyle seslendi: “Siz demek ki milletvekili elbisesini bunun için giydiğiniz öyle mi? Güvencemiz silahtır. Bu çatının altına neden geldiniz? Burası demokratik parlamenter sistem. Silahlı parlamenter sistem yok. O zaman sen de dağa çıksaydın. Kimi devleti tanımayız diyor, kimi AK Parti'yi düşman ilan ediyor. Ölüm, kan, meydan okuma, kendisini uçurumdan atmak. Kendisine faydası olmayan bir partinin millete ne faydası olabilir. Demokrasiden yararlanıp bize aslan kesilenler suç örgütü karşısında kuzu kesilip boyunlarını yere seriyor. Cesaretin varsa onu dağdaki kanlı örgüte göster. Avrupa’nın Amerika'nın terör örgütü ilan ettiği bu kanlı örgütü neden terör örgütü olarak ilan edemiyorsun. Diyemezsin, dediğin anda o senin için idam fermanındır. Yüreğin varsa terör örgütünü eleştir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“ÖNCE SEN TERÖR ÖRGÜTÜNDEN ÖZERKLİĞİNİ İLAN ET”
Terör örgütünün BDP’lilerin ipini ne kadar gevşetiyorsa o kadar konuşabildiğini dile getiren Başbakan, “Bunlar Ankara’da demokrat, Diyarbakır’da faşist. Bu yanlış bir tez. Yav sen önce kendin özerk ol. Sen önce terör örgütünden özerkliğini ilan et. Tek parti döneminin CHP’si neyse bugünün BDP’si tıpkının aynısı odur. Üzüm üzüme baka baka kararır. Doğu ve Güneydoğu’da tek parti yok birinci parti AK Pati var. Biz Kürt kökenli kardeşimizi bu baskıcı ceberrut siyasete teslim etmeyeceğiz. Onlar çözümsüzlüğe zorladıkça sağduyu ile çözümü zorlayacağız.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz