Başbakan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘Kayseri’ cevabı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Kayseri mektubu cevabı verdi. Kılıçdaroğlu’nun mektubuna...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Kayseri mektubu cevabı verdi. Kılıçdaroğlu’nun mektubuna cevaben bir mektup yazdığını söyleyen Erdoğan, “Sen bu Kayseri meselesinden çok kötü çaktın. Kayseri’yi yargıya bırak da ‘yamyamları doyuramıyoruz’ diyen kendi belediye başkanının ifadelerine bak. Böyle bir genel başkanın CHP’ye yakışıp yakışmadığı CHP’nin bileceği bir iş. Zorla güzellik olmuyor başkan demekle başkan olunmuyor.” dedi.
AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Başbakan Erdoğan, Cumhuriyetin kuruluşunun 88. yıldönümünü kutladı. Kurtuluş ve kuruluşta emeği geçen tüm şehitleri ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gazileri yâd eden Erdoğan, Van depremi ve Çukurca’daki saldırılar sebebiyle yaşanan acıyı dikkate alarak Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının abartılı şekilde yapılmaması nedeniyle bir genelge yayınladıklarını söyledi.
Bu genelgenin bu anlamda ne ilk ne de tek olduğunun altını çizen Erdoğan, “Geçmişte de çeşitli afet dönemlerinde vakar ve ağır başlı yapılması için kararlar alınmıştır. Örneğin 1999 Sakarya depreminin ardından DSP- MHP-ANAP Hükümeti tarafından törenler iptal edilmiştir.” dedi.

Reklam
Reklam

"CHP PARANOYALARINDAN KURTULMAK ZORUNDA"
CHP’nin geleneksel istimrarcı reaksiyonunu harekete geçirerek, törenlerin iptalini farklı yönlere çektiğini belirten Erdoğan, “Huylu huyundan vazgeçmez. Kendisini cumhuriyetin yegâne sahibi sanan CHP 29 Ekim törenleriyle ilgili bildik refleksini gösterdi. Cumhuriyetin sahibi şu ya da bu değildir cumhuriyet cumhurundur. 74 milyon 88 yıl boyunca nasıl ki sevinçleri hep birlikte yaşadıysak, hüzünleri hep birlikte yaşadık. Sevinci de kederi de paylaşmaya devam edeceğiz. Hiç kimse meseleyi farklı mecralara çekme gayreti içine girmesin. Hiç kimse AK Parti’ye cumhuriyet dersi vermeye kalkmasın. Cumhuriyeti elitlerin zenginlerin belli kesimlerin değil, 74 milyonun cumhuriyetidir. AK Parti’nin en büyük başarılarından biri cumhuriyeti cumhurla buluşturmak olmuştur. Aynı şekilde kararlı mücadeleyi sürdürecek Cumhuriyetimizi dimdik en güçlü şekilde ileriye taşıyacağız. CHP değişmek istiyorsa mevcut paranoyalarından kurtulmak zorundadır. CHP eğer değişim iddiasında arzusundaysa en başta genel başkanın üslubunu sorgulamak zorundadır.” değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

KILIÇDAROĞLU’NA: KAYSERİ MESELESİNDEN ÇOK KÖTÜ ÇAKTIN
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun kendisine bir mektup gönderdiğini hatırlatan Erdoğan, 'Sayın Başbakan' diye başlayan 'saygılarımla' ifadeleriyle biten mektubun metninin ana muhalefet partisi liderinin edep ve adap üslubunun dışında kaleme alındığını belirtti.
Mektubun Kayseri ile ilgili iddiaları içerdiğini söyleyen Erdoğan, “Orayla ilgili niye müfettiş göndermemişim. Aynı şekilde Elazığ ile ilgili iddialar var. Müflis tüccar eski defterleri karıştırır. Malzemesiz kaldıkça Kayseri Elazığ iddialarına sarılıyor. TBMM Genel Kurulu'nda iddiaları dile getirdiği anda bu iddiaların yalan olduğunu ortaya koyduk. CHP genel başkanın aldatıldığını, yanıltıldığını, çaktığını orada ortaya koyduk.”
Kılıçdaroğlu için “Her sıkıştığı anda Kayseri meselesine sarılıyor.” diyen Erdoğan, “Karşılıksız çekle namı maruf olan kişiyi milletvekili yapıp parlamentoya taşıyor. Güya kendi partisi içindeki yolsuzlukları örtme gayreti içine giriyor. Bana gönderdiği defter değil bir kâğıt parçası. O kâğıt parçası başka birçok belge ve bilgiyle mahkemede. 'Avukatın parasını belediye ödedi' dediler yalan çıktı. 2 katlı binaya '9 katlı' dediler yalan çıktı. Hâsılı ortaya attıkları her türlü iddia yalan. Sayın Kılıçdaroğlu, sen bu kayseri meselesinden çok kötü çaktın. Kayseri’yi yargıya bırak da ‘Yamyamları doyuramıyoruz’ diyen kendi belediye başkanının ifadelerine bak. Böyle bir genel başkanın CHP ye yakışıp yakışmadığı CHP’nin bileceği bir iş. Zorla güzellik olmuyor başkan demekle başkan olunmuyor. Kongreden çıkmakla da lider olunmuyor. Kendisine teferruatlı mektupla cevabı veriyorum. Bugün yarın kendisine ulaşacak. Bununla kalmayacak, bunları devam ettirecek çünkü sermaye yok.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz