Başbakan'dan Tıp Bayramı mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

ANKARA(ANKA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetleri döneminde hayata geçirilen Sağlıkta Dönüşüm Programı sayesinde vatandaşlara daha adil, ulaşılabilir ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunma gayretinde olduklarını belirterek, "Türkiye'nin son 10 yıl içinde elde ettiği bu başarının arkasında, o sağlık hizmetlerini sunan hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın çok büyük emekleri vardır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tıp Bayramı sebebiyle yayınladığı mesajda, gelişmiş devletlerin en önemli görevlerinden birinin vatandaşlarına sağlıklı yaşama imkanı sağlamak; güvenli, etkili, kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak olduğunu belirtti. Hükümet olarak, son 10 yıl boyunca bu şuurla görev yaptıklarını, vatandaşa insana, insanca yaşamaya değer veren, insan sağlığını önceleyen bir anlayışla hizmet götürdüklerini ifade eden Erdoğan, mesajında, "Sağlıkta Dönüşüm Programı adını verdiğimiz bir dizi reformla vatandaşlarımıza daha adil, daha etkili, daha ulaşılabilir, daha kaliteli düzeyde sağlık hizmeti sunmak için yoğun bir gayret sarf ettik, ediyoruz. İftiharla ifade etmek isterim ki Türkiye, hükümetimizin sağlık alanında gerçekleştirdiği reformlar sayesinde, dünyanın gelişmiş ülkeleri tarafından da takdirle karşılanmakta; sağlık sistemimiz örnek olarak gösterilmektedir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Türkiye'de yaşam kalitesinin ve sunulan hizmet kalitesinin eskisiyle mukayese edilemeyecek düzeyde arttığını belirten Erdoğan mesajında şunları kaydetti:

"Biliyoruz ki, Türkiye'nin son 10 yıl içinde elde ettiği bu başarının arkasında, o sağlık hizmetlerini sunan hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın çok büyük emekleri vardır. Ne mutlu ki, hekimlerimizin dünya ölçeğindeki başarıları bizler için gurur vesilesi olmaktadır. İnanıyorum ki, Türkiye, sağlık alanındaki yatırımlarıyla, sağlık sistemindeki reformlarıyla, tıp alanındaki buluşlarıyla, sağlık çalışanlarının elde edeceği başarılarla önümüzdeki dönemde adından çok daha fazla söz ettirecek; vatandaşlarımıza çok daha iyi, çok daha nitelikli, çok daha kaliteli bir hizmet sunacaktır. Bu düşüncelerle, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına büyük bir özveriyle çalışan hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı'nı kutluyor, bu anlamlı gün vesilesiyle tüm vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum."

Anahtar Kelimeler: