Başbakanım Bana "Sağ Kolum Olacaksın" Dedi

Ak Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Mücahit Yanılmaz İlbey Otelde yapmış olduğu toplantıda çok ilginç açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Mücahit Yanılmaz İlbey Otelde yapmış olduğu toplantıda çok ilginç açıklamalarda bulundu. Sanayi Mahallesindeki toplantıda kimseye yemek vermediklerini söyleyen Yanılmaz, Aday tanıtım toplantısında Başbakanın kendisine benim sağ kolum olacaksın dediği iddiasında bulundu.

ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ

Ak Parti Belediye Başkan adayı Mücahit Yanılmaz İlbey Otelde bir kısım partili bayan ve erkeklerle bir araya geldi. Geçtiğimiz Perşembe günü İlbey Otelin toplantı salonunda bir kısım partililerle bir araya gelen Yanılmaz Aday adaylığından adaylığa geçiş sürecini anlatırken Başbakanın kendisine benim sağ kolum olacaksın dediğini söyledi.

Reklam
Reklam

ANKETLERDE BİRİNCİ SIRADA

Partililerle yapmış olduğu toplantıda çeşitli konulara değinen Yanılmaz aday adaylığından adaylığa geçiş sürecini anlatırken Ak parti Genel Merkezinin Elazığ’da yaptığı kamuoyu yoklamalarında anketlerden birinci sırada çıktığını iddia etti.

TEMAYÜL SONUÇLARINA GÖRE

Konuşmasında Sayın Başbakanımızın, Elazığ’da defaten yaptırdığı sayısı 10’un üzerinde olan anketler, bire bir anketler, telefon anketleri ve benzeri anketlerle Elazığ kamuoyunun nabzını tuttu diyen Yanılmaz; “Yine teşkilatlarımız, ilçe yönetimimiz, mahalle yönetimimiz temsilcilerimizden oluşan ve daha geniş bir kesimin teşkilat bünyesinde bulunan arkadaşlarımızın temayül yoklamalarından çıkan sonuçlara da baktı dedi.

AKİL İNSANLARIN ETKİSİ

Başbakanın Elazığ’daki akil insanlarla da görüştüğünü ifade eden Yanılmaz konuşmasında şunları kaydetti: Akil insanlar dediğimiz bir kısım insanlara telefonlarla veya birebir görüşerek onların da fikirlerini görüşlerini aldı. Nihayetinde Elazığlı hemşerilerimiz, Elazığlılarımız, başbakanımız; Gakkoşlarımız böyle istiyorsa ben de böyle istiyorum deyip Mücahit Yanılmaz ismini belediye başkan adayı olarak açıkladı.

Reklam
Reklam

“BENİM SAĞ KOLUM OLCAKSIN”

Konuşmasında Başbakanın İstanbul Haliç Kongre Merkezindeki Aday tanıtım toplantısından da bahseden Yanılmaz Elazığ’ın birinci sıraya oturtulduğunu söyleyerek başbakanın kendisine özel alaka gösterdiğine de vurgu yaptı.

BAŞBAKANIN SOLUNDAN SAĞINA

Başbakanın kendisinin kolundan tutarak benim sağ kolum olacaksın dediğini de ifade eden Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mücahit Yanılmaz; adının anons edilmesiyle birlikte Başbakanın soluna geçtiğini ancak Başbakan’ın itiraz ederek kendisini sağ tarafta olmak için ikaz ettiğini söyledi.

“BENİM SAĞ KOLUM OLACAKSIN”

Yanılmaz konuşmasında şunları kaydetti: İl başkan adayları sahneye çağrılırken Elazığ birinci sıraya gelip oturdu, Elhamdülillah. İlk sırada Elazığ çağrıldı. Ve usul de şudur; sayın başbakan çağırdığında ilk giden tokalaşır ve başbakanın soluna geçer. Ben tokalaştım başbakanımız, soluna geçmeye gayret ederken elimden tuttu. “Sen sağıma geç, sağımda kal, sen benim sağ kolum olacaksın.” dedi.

GELDİLER, DİNLEDİLER, GİTTİLER

Reklam
Reklam

Konuşmasında aday adaylığı sürecinde yapmış oldukları toplantıların kalabalıklığına da değinen Yanılmaz 700 - 750 kapasiteli düğün salonunda Bin 500, 2 Bin kişinin kendilerini dinlediğini ve ekranlardan izleyenlerin kendilerine; “siz bu millete yemek mi, verdiniz nasıl topladınız bu kadar insanı?” demeleri üzerine de kendisinin; “hayır biz Mücahit Yanılmaz’ı dinlemek isteyen gelsin, beklentileri olanlar gelmesin demiştik, onlar da geldiler, dinlediler gittiler” dedi.

HER SANDIĞA 5 KİŞİ

Yanılmaz yaklaşan seçimlere 4 ay gibi uzun bir sürenin kaldığını bU süreyi hakkiyle değerlendirmelerinin gerektiğini söyleyerek, sandıklara 5 tane adam koyacaklarını sandık başındaki bu her bir arkadaşlarına da 60 tane seçmenin düştüğünü söyleyerek seçim çalışmalarında bu yolu izlemeleri gerektiğini ifade etti.

SANAL ÂLEME GÜVENMİYORUZ

Kendisinin sanal alemdeki tanıtımlara güvenen bir insan olmadığını da sözlerine ekleyen Yanılmaz; sanal aleme güvenerek yola çıkmayacaklarına vurgu yaptı.

EL ELE, TEN TENE DEĞMELİ

Reklam
Reklam

Seçim çalışmalarında elin ele tenin tene değmesinin önemine de vurgu yapan Yanılmaz, biz sanalda hiç vakit kaybetmedik, hiç mesaj atmadık sadece televizyon programlarımızı duyurduk dedi.

ABARTILAN SAYIYI YANILMAZ DÜZELTTİ

Salonda bulunanlara hitap ederken konuşması arasında kaç kişi varız burada diye sorunca yakınlarının 400 kişi var diyerek sayıyı abartmasını tebessüm ederek karşılayan Mücahit Yanılmaz biz yene de 200 kişi var diyelim dediği konuşmasını şöyle sürdürdü: buradaki arkadaşlarımızın hepsinin telefonlarında en az bin kişi kayıtlıdır. Bu kayıtlı numaralara ulaşarak seçim çalışmalarımızı devam ettireceğiz ve her arkadaşımız kendi telinde kayıtlı insanlara bizzat ulaşarak bizleri anlatmalıdır.

SEÇİM STARTININ İKİNCİ BÖLÜMÜ

Yanılmaz toplantıda yılan hikâyesine dönen Doğukent Mahallesinde yapılacak olan hastane ile ilgili de; temel atma törenine herkesin katılması gerektiğini söyleyerek; 19 Aralık tarihinde burada bulunan kardeşlerimizin hepsinin etrafıyla, akrabalarıyla, dostlarıyla birlikte gelmelerini arzu ediyoruz. Orası tıklım tıklım olsun, tıpkı beni karşılamaya geldiğiniz gibi, temel atma töreninde de aynı şekilde olmasını istiyorum. Seçim startımızın ikinci bölümünü orada gerçekleştireceğiz dedi.

Reklam
Reklam

YAZANLAR, ÇİZENLER OLACAK BİZ ALDIRMAYACAĞIZ

Konuşması esnasında basına da göndermelerde bulunan Mücahit Yanılmaz; yıllık 2 milyarlık Dolarlık bütçeyi idare ettik ama bu boğazdan haram lokma asla inmedi diyerek; bu arada konuşanlar olacak, yazanlar olacak, çizenler olacak ama biz sadece hedefimize bakacağız diyerek hakkında yazı yazanlara da göndermelerde bulundu.

ELAZIĞ’IN EN BÜYÜK SORUNU EKONOMİ VE İŞSİZLİK

Konuşmasında Üniversitedeki akademik kadrolarla da bir araya geldiğini söyleyen Yanılmaz; onlarla fikir teatisinde bulunduklarını Elazığ’ın en büyük sorununun ekonomi ve işsizlik olduğunu öğrendiğini ve sorunlarla alakalı onların düzenlediği raporları aldıklarını bu sorunların üzerine onlarla birlikte gideceklerini de söyledi.

Ajans23/Arzu Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: