"Başbakan'ın gözü dönmüştür"

NİĞDE (İHA) - Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, 18 Aralık 2004 tarihinde Türkiye'nin yanında yer alacaklarını, daha sonra hükümetin hatalarını milletle paylaşacaklarını söyledi.

Niğde'de partisinin il kongresine katılan Ağar, partililerine yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleceğinden umutlu olmamak için hiçbir sorun bulunmadığını, Türkiye'de sıkıntıların yaşandığını, ancak sorunların çözümü olarak Doğru Yol Partisi'nin bulunduğunu ifade etti. Başbakan'ın, "Sizi mi besleyeceğiz, yeter artık" diyebilecek kadar gözünün döndüğünü ve şaşırdığını öne süren Ağar, ülkeyi bu şekilde kibirle yönettirmeyeceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Ağar, "Bunlar şaşırmıştır. Bakanı 'Gözünüzü toprak doyursun' diyor, Başbakan'ın da böyle demesinde yadırganacak bir şey yoktur. Türkiye'yi 2 seneden bu yana bütün meselelerinin çözümünü Avrupa Birliği'ne bağlanmış halde iktidar etmeye çalışmışlardır. Bunlar güçlerinin yettiği insanlara iktidar olmaktadırlar" dedi.

Konuşması sık sık "Hükümet istifa" sloganlarıyla kesilen Mehmet Ağar, istifa çağrısında bulunanlara, "mübarek" diye nitelendirdiği seçim sandığının nasıl olsa ortaya geleceğini dile getirerek, "Bu sandığa varacağımız noktadan sonra sıkıntı ortadan kalkacaktır. Kendi beceriksizliklerini, kendi iş bilmezliklerini, millet onlara soracaktır. Bizim hükümetle kavgamız var, bizim hükümetle mücadelemiz olacaktır. Çünkü bu hükümet ne köylünün ne esnafın ne işçinin ne memurun ne de emeklinin hükümetidir" diye konuştu.

Ağar, 17 Aralık'ta Türkiye'nin karşısına ne çıkacağını merakla beklediklerini ifade ederek, Avrupa Parlamentosu'nun kararını değerlendirdi. Ağar, şunları söyledi:

"Şimdi geldik bakalım son noktaya, yarın ne çıkacak karşımıza göreceğiz. Şimdiden Türkiye'de bir takım şeyler medya vasıtasıyla farklı şekilde yorumlanıyor. Dün Avrupa Parlamentosu'ndan bir karar çıktı. Peki bu kararda ne var, kıyısına köşesine kenarına iyice bakabildik mi, bakamadık. Bir bakalım isterseniz neler var. Diyor ki, 'Türkiye ile müzakere gereksiz, gecikme olmadan başlamalıdır'. Yani 'Gerekli gecikmeler olabilir' diyor. Neyin gerekli, neyin gereksiz olduğuna onlar karar verecek. 'Türkiye'de azınlıklar sorunu çözülmemiştir. Dini azınlıklar çözülmemiştir, bunlar çözülmelidir'. Başka, 'Kıbrıs Rum tarafı tanınmalıdır' diyor. 'Ermenistan'la ilgili problemler çözülmelidir' diyor. 'Siyasi kriterler tam manasıyla yerine getirilmemiştir' diyor."

Reklam
Reklam

Türkiye'nin dünyada ve bölgesinde bir dev ülke olduğunu kaydeden DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, geleceğin en güçlü ülkelerinden biri olacak olan Türkiye'nin geleceğini sıkıntıya düşürecek hiçbir anlaşmaya, hiçbir Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin imza koyamayacağını belirterek, "Meselenin tamamlanmasına 24 saat kala hükümetin ortaya koyduğu tavırlar gecikmiş tavırlardır. O zaman size sorarlar, 'Biz hiçbir dayatmaya boyun eğmeyiz' diyorsanız, 2 senedir ne görüşüyorsunuz. Ama biz ayın 17'si ve 18'inde Türkiye'nin yanındayız. Bizim meselemiz hükümetin dışındaki bir mesele. Ayın 18'inde biz Türkiye'nin yanındayız, Türkiye'nin geleceğinin yanındayız. Daha sonra da bu hükümetin hangi noktalarda, hangi meselelerde nerede durması gerekirken duramadığı noktalarını milletimizle paylaşacağız. Varlığımızın sebebi Türkiye olmuştur, siyasette olmamızın sebebi Türkiye içindir" şeklinde konuştu.