Başbakanın güzergahında el yapımı bomba

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır mitingi öncesi geçiş güzergahı üzerinde şüpheli bir paketten el yapımı patlayıcı bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi öncesi Diyarbakır'da olaüğanüstü güvenlik önlemleri alındı. Diyarbakıkır'ın Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçelerinin sadece ara sokaklarında bazı kepenklerin kapalı olduğu gözlenirken, söz konusu ilçelerin ana caddelerindeki işyerlerinin açık olduğu görüldü. Polis, Başbakan Erdoğan'ın havaalanından miting alanına kadar geleceği yolda olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Kentte Başbakan Erdoğan için adeta kuş uçurtulmazken, Başbakan'ın geçeceği yolda bulunan şüpheli bir paketten el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi.

Reklam
Reklam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Diyarbakır'da saat 14.30 sıralarında gerçekleştiriceği miting öncesi polis olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Diyşarbakır'a çevre illerden takviye olarak çok sayıda polis gelirken, polis özellikle Başbakan'n konvoyunun geçeceği Bağlar ilçesinde önlemleri üst seviyeye çıkarttı. Söz konusu yolda hiç bir aracın park etmesini izin vermeyen polis, protesto amaçlı grupların da toplanmasına izin vermiyor. Başbakan Erdoğan'ın miting yapacağı İstasyon meydanına çıkan yollar trafiğe kapatılırken, miting alanı ve çevresine saat 12.30'a kadar kimse yaklaştırılmıyor.

EL YAPIMI PATLAYICI BULUNDU PKK'ya yakın çevrelerin Başbakan'ın mitingine gidilmemesi yönündeki çağrıları üzerine bugün özellikle Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçesindeki bazı ara sokaklarda bulunan işyerlerinin kepenklerinin kapalı olduğu görülürken, ana caddelerdeki kepenklerin büyük kısmının açık olduğu gözlendi. Bağlar ilçesi Döryol mevkiine bir grup tarafından orta refüje bırakılan poşetten el yapımı patlayıcı ve 4 adet molotof kokteyli bulunarak bomba uzmanları tarafından imha edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz