Başbakan'ın komşusundan Japon doktor Miyazaki'nin ailesine anlamlı hediye

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hemşehrisi ve komşusu Hızır Duman, Van’daki depremde hayatını kaybeden Japon doktor...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hemşehrisi ve komşusu Hızır Duman, Van’daki depremde hayatını kaybeden Japon doktor Atsushi Miyazaki anısına şiir yazıp, tişört bastırdı. Duman, yazdığı şiiri ve tişörtü Miyazaki’nin ailesine gönderilmek üzere Japonya Büyükelçiliği'ne teslim etti.
Başbakan Erdoğan’ın oturduğu Subayevleri semtinde yaklaşık 16 yıldır bakkal işleten Karadenizli Hızır Duman, Van’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden yardım gönüllüsü Japon doktor Atsushi Miyazaki’ye anlamlı bir hediye hazırladı. Duman, Türkiye’nin Miyazaki’ye olan vefasını, az da olsun yerine getirmek için içinden geçen duyguları belirten bir şiir yazdı.
Duman, ayrıca, üzerinde Miyazaki’nin resminin bulunduğu “Türk halkı seni unutmayacak, unutmaz, unutamaz” yazılı tişört bastırdı. Duman, daha sonra yazdığı şiir ve tişörtü Miyazaki’nin ailesine ulaştırmak üzere Japonya Büyükelçiliği’ni ziyaret etti. Duman, elçilik önünde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Miyazaki’ye bir vefa borcu olduğunu söyledi. Bu düşünceyle harekete geçtiğini ifade eden Duman, “Çanakkale Savaşı'nda yaralı düşmanı omuzlayıp tedavisini yaptırdıktan sonra ülkesine teslim eden bir ecdadın torunu olarak ülkemizde yaşanan depremde, ülkesini ve ailesini bir kenara bırakıp, yardıma gelip ve hayatını kaybeden doktor Miyazaki’nin ülkesine, ailesine başsağlığı dilemeyi kendime bir görev kıldım. İçimden gelen duyguları kağıda döktüm. Vefa borcumu bir vatandaş olarak dile getirdim.” şeklinde konuştu.
Karadenizli bakkal, Miyazaki’ye yazdığı şiirden bir bölüm okuduktan sonra Japon doktor için yazdığı şiir ve bastırdığı tişörtü elçilik görevlilerine teslim etti.
Hızır Duman, daha önce de dükkanın camına astığı “Ücretle dert dinlenur, akil verilur” yazısı ile işini ticarete çevirmesiyle gündeme gelmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz