Başbakan'ın üç çocuk isteği aile oyununa konu oldu

Türkiye'nin gelecekte nüfus olarak sıkıntı yaşamaması için yeni evlenen çiftlere üç çocuk tavsiyesinde bulunan Başbakan...

Türkiye'nin gelecekte nüfus olarak sıkıntı yaşamaması için yeni evlenen çiftlere üç çocuk tavsiyesinde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu isteği bir aile oyununa konu oldu. Cennet Bahçesi, Nur Çocuk, Osmanlı Satrancı gibi birçok oyunu hazırlayan Ankaralı girişimci Adnan Güneş, şimdi de mütedeyyin aileler için Kızma Brader'in güncel versiyonu olan 'Kızma Mübarek' isimli oyunu piyasaya sundu.
Aileyi televizyon, bilgisayar gibi teknolojik aletlerin bölünmüşlüğünden kurtarmayı amaçlayan oyun, çocuklara olumlu davranışlar kazandırıp pekiştirmeyi hedefliyor. Genç nüfusun önemine vurgu yapılan oyunda, davranış kartlarından 'üç çocuk'u çeken oyuncu 250 puan kazanıyor. Dünyanın dört bir yanında hizmet veren eğitim gönüllülerinin de yer aldığı oyunda geçen yıl Gazze'ye insani yardım götürürken İsrail'in saldırısı sonucu şehit düşen 9 Türk de rahmetle anılıyor.
Oyunun tasarlayıcısı Adnan Güneş, toplumun en önemli yapı taşının aile olduğuna vurgu yaparak, aile bireylerinin televizyon, internet gibi teknolojik aletlerin esiri haline geldiğine dikkat çekti. Aile bireylerinin akşam yemeklerinde dahi bir araya gelemediğine vurgu yapan Güneş, "Bu oyunla aileleri bir araya getirip hem eğlendirmek hem de eğitmek istedik. Yüzyıllardan beri toplumumuzun önemli bir çimentosu olan kültürel değerlerimizi oyunda hatırlatmak istedik. Türkiye için çalışan, Türkiye için büyük fedakarlık yapan eğitim gönüllülerine oyunla teşekkür etmek istedik." dedi.
Oyunda güncel birçok olayın da yer aldığını hatırlatan Güneş, Türkiye için gelecekte büyük bir problem olarak duran nüfus gerçeğine de oyunda dikkat çektiklerini bildirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Eğer şu andaki 1,8'lik artışma devam edersek 2037'de durumumuz felaket olur. Nüfusumuz yaşlanacak. Azalırsa daha kısa zamanda yaşlanacağız' sözünün oyunda yer aldığını belirten Güneş, 2037'lerde genç bir nüfusa sahip olabilmek için her ailenin en az üç çocuklu olması gerektiğini kaydetti.
Oyunda Peygamber Efendimiz'e (SAV) salavat, Hz. Ali'nin duası, Allah'ın sevdiği kişiler, kitap okumanın önemi gibi olumlu birçok özelliği hatırlattıklarını belirten Güneş, aile birliğini zedeleyen ve kişilerin olumsuz gelişmesini sağlayan televizyonun, gıybet, çirkin davranışlar, abur cubura da olumsuz dikkat çektiklerini kaydetti. Cennet Bahçesi, Nur Çocuk, Osmanlı Satrancı, Kurtuluş Savaşı, Sevgili Peygamberim gibi birçok oyunu Anadolu insanı ile buluşturduğunu aktaran Güneş, yeni oyunlarla ilgili çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

KIZMA BRADER'İN GÜNCELİ KIZMA MÜBAREK OYUNUNUN KURALLARI
Oyun, en az iki, en fazla dört oyuncuyla oynanıyor. Kızma Mübarek oyunu dörder adet dört takım piyon, piyonların hareketini sağlayan sayı topacı, Oyun Tablası, Puanlar, Davranış, Esma-ül Hüsna, Dua ve Kızma Mübarek Kartları'ndan oluşuyor. Oyunda en büyük veya seçilen bir oyuncu oyun takipçisi olur. Puan kazananların ve kaybedenlerin puanlarını verir veya toplar. Diğer oyuncularla birlikte oynayan arkadaşının oyun sırasını, kart çekişlerini ve uygulamaları gerçekleştirmelerini takip eder. Oyunda amaç; oyuncu kareler üzerindeki öğretileri ve uygulamaları gerçekleştirerek oyunun kurallarına uygun bir şekilde bitiş karelerindeki bölgelerine en önce sokmaya çalışmaktır. Bunu ilk başaran oyuncu birinci olur.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz