Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı: 10 bin Suriyeli Türkiye'de

Suriye'de yaşanan olaylar sonrası 10 bin 114 Suriyeli vatandaş Türkiye'ye geldi. Başbakanlık Afet ve Acil...

Suriye'de yaşanan olaylar sonrası 10 bin 114 Suriyeli vatandaş Türkiye'ye geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD); Hatay Valiliği emrine, Suriye’den gelenlerin acil ihtiyaçları için 3 milyon TL daha Acil Yardım Ödeneği gönderildiğini ve şu ana kadar toplam tutarın 3 milyon 750 bin TL’ye ulaştığını bildirdi.

AFAD tarafından yapılan açıklamada; Suriye’den Türkiye'ye yönelik nüfus hareketlerine ilişkin olarak Başkanlığın koordinasyonunda; Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri, Dışişleri, Sağlık, Milli Eğitim, Tarım ve Köyişleri, Ulaştırma ve Maliye bakanlıkları, Hatay Valiliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Gümrük Müsteşarlığı ve Kızılay ile yürütülen çalışmaların devam etttiği dile getirildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
''Ülkemize giriş yapan Suriye vatandaşları için Yayladağı, Altınözü ve Reyhanlı ilçeleri ile Boynuyoğun Köyü mera alanında geçici barınma amacıyla çadır, seyyar mutfak, banyo vb. üniteler kurulmuş, kimlik tespit çalışmaları yapılarak, geçici tanıtma karneleri düzenlenmiştir. İlgili kurum ve kuruluşlarımızca, çadırkentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık ve diğer hizmetlerin verilmesine devam edilmektedir. Ülkemize girişlerine izin verilenler ve kendi istekleri ile ülkelerine dönenlerin kayıtları Hatay Valiliği’nce yapılmaktadır. Halen barınma merkezinde 10 bin 114 Suriye vatandaşı bulunmaktadır. Bin 903 çadırdan 665’i Yayladağı, 263’ü Altınözü, 207’si Reyhanlı ilçelerinde, 675’i Boynuyoğun Köyü mera alanında kurulmuştur. Çadırlardan 93 adedi ise hizmet amaçlı olarak kullanılmaktadır.18 Haziran 2011 tarihi gece boyunca; ülkemize giriş yapanlardan 62’si kendi istekleri ile ülkelerine dönmüş olup, ilave olarak 485 Suriye vatandaşı ülkemize kabul edilmiştir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz