Başbakanlık Ofisi'nde Ziyaretçi Yoğunluğu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras’ın yapacağı toplantı öncesi Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras’ın yapacağı toplantı öncesi Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne kalabalık bir heyet geldi. Aralarında iş adamları ve üst düzey bürokratların bulunduğu heyet sebebiyle ofisin girişinde yoğunluk yaşandı.

Resmi temaslarda bulunmak için Türkiye’ye gelen Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Tarabya’daki Huber Köşkü’nde bir araya geldi. Köşk’teki görüşmenin ardından Samaras’ın Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde Başbakan Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor. Türkiye-Yunanistan arasında ekonomik ilişkilerin ele alınacağı ve bazı anlaşmaların imzalanacağı toplantıya Yunan tarafı büyük ilgi gösteriyor. Üst düzey bürokratları taşıyan lüks araçlar Dolmabahçe Çalışma Ofisi’ne giriş yaptı. Bu sırada iş adamlarını taşıyan minibüsler de ofise geldi.

Reklam
Reklam

İkili görüşmenin ardından Erdoğan ve Samaras, çalışma ofisinde düzenlenecek Türkiye-Yunanistan 2. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısına katılacak. Bu toplantının ardından bazı konularda varılan işbirliği sonucu anlaşmalar imzalanacak. İki lider imza törenin ardından basın toplantısı düzenleyecek. Basın toplantısı sonrası Erdoğan, Samaras onuruna çalışma ofisinde öğle yemeği verecek. Başbakan Erdoğan ve konuk Başbakan Çırağan Sarayı'nda yapılacak Türkiye-Yunanistan İş Forumu'na katılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz