Başbakanlık: "Silah çekme haberleri doğru değil"

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, dün Niğde'de TOKİ toplu açılış töreni sonrasında Başbakanlık korumalarının basın mensuplarına silah çektiğine ilişkin haberlerin yanlış bilgilere dayandığı kaydedildi.

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, dün Niğde'de TOKİ toplu açılış töreni sonrasında Başbakanlık korumalarının basın mensuplarına silah çektiğine ilişkin haberlerin doğru olmadığı belirtilerek şöyle denildi:

"Sayın Başbakan TOKİ toplu açılış töreni sonrası Valilik ziyareti için seyir halinde iken konvoyun önünde giden siyah renkli ve camları siyah film ile kaplı araç, tepe lambası açık polis aracı tarafından megafon ve sirenle yapılan ısrarlı ikazlara uymamıştır.

Reklam
Reklam

Yolun sağına geçmeyerek uyarılara rağmen ısrarla seyrine devam eden araç, kuşku uyandırması sebebiyle önüne geçen polis aracı tarafından bloke edilmiştir. Durdurulduktan sonra kontrol edilmek istenirken, içerisi görünmeyen aracın şoförü görevlinin üzerine doğru sürünce bir koruma görevlisi silahını çekerek aracın tekrar durmasını sağlamıştır.

Araç içerisinde basın mensuplarının bulunduğunun anlaşılması üzerine, Sayın Başbakan'ın bulunduğu konvoyun geçişi sağlanıncaya kadar resmi trafik görevlilerince işlemleri yapılmak üzere bekletilmiştir.

Koruma görevlilerinin aldığı önlem basın mensuplarına değil, içerisi dışarıdan görünmeyen ve ısrarlı uyarılara riayet etmeyerek kuşku uyandıran bir araca yöneliktir. Daha sonra kimlikleri anlaşılan basın mensuplarına silah doğrultulması söz konusu olmamıştır.
Yanlış ve abartılı bilgilere dayanan söz konusu haberlerin doğru olmadığını kamuoyumuzun bilgisine sunuyoruz."

ANKA