Başbakanlık’a Yürümek Isteyen Gruba Biber Gazlı Müdahale

Başkent’te Gençlik Federasyonu’na üye bir grup, Yükseköğretim Kurumu (YÖK)’nu protesto etmek için Başbakanlık’a yürümek istedi....

Başkent’te Gençlik Federasyonu’na üye bir grup, Yükseköğretim Kurumu (YÖK)’nu protesto etmek için Başbakanlık’a yürümek istedi. Polis barikatını aşmak isteyen gruba, emniyet güçleri biber gazıyla müdahale etti. Polise taş ve sopalarla saldıran grup üyeleri, ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Kızılay Yüksel Caddesi’nde toplanan Gençlik Federasyonu üyeleri, ‘YÖK’e, Suriye’de işgale, gerici faşist eğitime hayır’ yazılı pankart açtı. Grup üyeleri yaptıkları kısa açıklamanın ardından Başbakanlık'a hareket etti. Çevik kuvvet ekipleri, caddenin bitiminde barikat kurup, grubun geçişine izin vermedi. Emniyet yetkilileri, toplanan grubu dağılmaları yönünde uyardı.

Reklam
Reklam

Yapılan uyarıyı dikkate almayan göstericiler, polis barikatına yüklendi. Polis, üzerine gelen grubu biber gazı sıkarak dağıtmaya çalıştı. Gazın etkisiyle geri çekilen eylemciler, polise taş ve sopalarla saldırdı. Grup ile polis arasında çatışma uzun süre devam etti. Ara sokaklara dağılan göstericiler daha sonra gözden kayboldu.

Müdahale sırasında olayı görüntüleyen basın mensuplarının yanı sıra çevredeki vatandaşların da gazdan etkilendiği görüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: