Başbakanlık'ta Kıbrıs toplantısı

ANKARA (İHA) - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, bu gece Türkiye saatiyle 23.00'de New York'ta başlayacak olan Kıbrıs müzakerelerine ilişkin Başbakanlık'ta ilgili bakanlarla bir toplantı yapılacağını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da yurda döner dönmez toplantıya katılacağını söyledi.

Gül, 2 gün süren Polanya temaslarının ardından akşam saatlerinde Ankara'ya geldi. Gül, Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin New York'ta başlayacak olan Kıbrıs müzakerelerine ilişkin sorularını cevapladı. Gül, Başbakan Erdoğan'ın "Denktaş'a yol haritası verildi. Buna uymazsa Türkiye ve Ada'ya zarar verir" şeklindeki beyanıtının hatırlatılması üzerine, bundan haberi olmadığını, müzakerelere iyi niyetle gidildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Dışişleri Bakanı Gül, müzakerelerin Türkiye saatiyle 23.00'de başlayacağını belirterek, "Bugüne kadar herşey yolunda gitti. Umarız bugünde herşey yine iyi gider" dedi. Gül, Denktaş'ın masadan çekilmesi ihtimaline yönelik bir soruya verdiği cevapta, herkesin sabırlı ve iyi niyetli olarak konuyla yaklaşmaları gerektiğini, arzu edilenin 1 Mayıs'tan önce Ada'da kalıcı barışın sağlanması olduğunu bildirdi.

Gül, bir soru üzerine de, New York'taki görüşmeler ile ilgili olarak ilgili bakanlarla Başbakanlık'ta bir değerlendirme toplantısı yapılacağını, Başbakan Erdoğan'ın da Güney Kore temaslarından sonra yurda döndüğünde bu toplantıya katılacağını söyledi.