Başbaşa ıslak imza mesaisi

Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ Cumhuriyet Bayramı tören ve resepsiyonunda başbaşa görüştü.

Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ Cumhuriyet Bayramı tören ve resepsiyonunda başbaşa görüştü.Akşam yaklaşık 1.5 saat haftalık olağan görüşme gerçekleşti. Ardından, Başbakanlık’tan “Soruşturma sonucunu beklemeden kurumlar hedef alınmasın” açıklaması yapıldı.

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un “kağıt parçası” dediği ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın ıslak imzalı orijinal nüshasının savcılığa ulaştırılmasının ardından ilk zirve dün gerçekleşti.

İlk karşılaşma Anıtkabir’de

Reklam
Reklam

Erdoğan ve Başbuğ dün ilk Anıtkabir’de, ardından TBMM’deki törenlerde biraraya geldi. TBMM’deki törende Başbuğ, CHP Lideri Deniz Baykal ile tokalaşırken, Başbakan Erdoğan ile selamlaştı. Bir süre yanyana duran Erdoğan ve Başbuğ arasında çok kısa bir sohbet gerçekleşti. Erdoğan’ın sorusuna Başbuğ, tek kelimeyle cevap verdi.

Hipodroma üçü birlikte geldi

Hipodromda yapılan 29 Ekim törenlerinde de Gül, Erdoğan ve Başbuğ, şeref tribününe 15 dakika gecikmeyle ve birlikte girdi. Üçünün birlikte ve gecikmeli gelişi görüşmüş olabilecekleri konusunda soru işaretlerine neden oldu. Ancak yetkililer, üçlü görüşmeyi doğrulamadı.

Resepsiyonda başbaşa sohbet

Cumhurbaşkanı Gül’ün öğleden sonra Çankaya Köşkü’nde verdiği resepsiyona katılan Erdoğan ve Başbuğ salona peşpeşe girdiler. Salonun bir köşesine birlikte yürüyen ikili, bir süre durduktan sonra sohbete koyuldular.

İkiliye Gül ile Şahin katıldı

Bir süre sonra bu ikiliye TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de katıldı. Basın mensupları yaklaşık 20 dakika salonda kaldılar. Gazeteciler ayrıldıktan sonra üçlüye Gül’ün de katıldığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Haftalık olağan görüşme 18.20’de

Bu ayaküstü görüşmenin ardından akşam saatlerinde Erdoğan ile Başbuğ’un haftalık olağan görüşmelerini yapacakları haberi geldi. Başbuğ, görüşme için 18.20’de Başbakanlık Konutu’na gitti. Erdoğan ve Başbuğ’un görüşmesi 19.50’de bitti.

İrtica belgesi görüşüldü

Görüşmenin ardından Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

“Ülke güvenliğine ilişkin konuların yanı sıra gündemdeki ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’na yönelik tartışmalar da değerlendirilmiştir. ‘Eylem Planı’ iddialarına ilişkin soruşturma süreci, adli ve askeri yargı makamları tarafından, kendi görev ve yetki alanları kapsamında yürütülmektedir. Bu sürecin en kısa zamanda gerçeği ortaya çıkarması beklenmektedir. Bu süreçte herkese düşen görev, sürecin sonuçlanmasını beklemek, kişi ve kurumları hedef alan davranış ve yorumlardan kaçınmaktır.”