Başbuğ Brüksel yolcusu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, 5-6 Mayıs günlerinde Brüksel’de yapılacak NATO Askeri Komitesi toplantılarına katılacak.

ANKARA (ANKA) - Brüksel’de bu hafta yapılacak NATO Askeri Komitesi toplantılarına Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un başkanlığındaki üst düzey bir heyet katılacak. Afganistan’daki NATO operasyonunun ağırlıklı konusunu oluşturacak 5-6 May günlerindeki toplantılar kapsamında Türkiye ve Ukrayna, hava sahalarının kontrolüne ilişkin bir mutabakat zaptına imza atacak.

NATO Askeri Komitesi, Genelkurmay Başkanları düzeyinde 5-6 Mayıs günlerinde Brüksel’de toplanacak Gündemin ağırlık maddesini, NATO’nun öncülüğünde yürütülen operasyonlar oluşturacak.

Reklam
Reklam

Afganistan ve Kosova’da yürütülen operasyonlar üzerinde durulacağı toplantılarda, bu iki ülkede sürdürülen KFOR ve ISAF operasyonuna asker katkısında bulunan, NATO üyesi olmayan ülkelerin Genelkurmay Başkanları da yer alacak.

NATO operasyonlarına ilişkin görüşmelerde AB Askeri Komitesi Başkanı General Hakan Syren de hazır bulunacak.

Bu arada. Brüksel’de ayrıca NATO-Rusya Konseyi Genelkurmay Başkanları toplantısı da yapılacak. Buna ek olarak gerçekleşecek olan NATO-Ukrayna ve NATO-Gürcistan Komisyonları toplantılarında Genelkurmay Başkanları düzeyinde de görüşmeler yapılacak.

-TÜRKİYE-UKRAYNA ANLAŞMASI-

Öte yandan, Brüksel’deki NATO toplantıları kapsamında NATO ile Ukrayna arasında hava sahalarının kontrolüne ilişkin veri değişimini öngören bir mutabakat zaptı da imzalanacak. Anlaşmaya Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Ukrayna Genelkurmay Başkanı General İvan Svyda ile NATO askeri operasyonlarından sorumlu Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanı(SACEUR) Amiral James G. Stavridis tarafından imzalanacak.(ANKA)

Reklam
Reklam