Başbuğ hakkında suç duyurusu

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ hakkında Ankara Adliyesi'ne suç duyurusunda bulundu.

MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Avukat Emrullah Beytar, adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, İrtica ile Mücadele Eylem Planı ve darbe günlükleri konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na açılan davaların Genelkurmay Askeri Savcılığı'na gönderildiğini ve Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın ise iki yılı aşkın süredir darbe günlükleri ile ilgili herhangi bir işlem yapmadığını ve dosyanın Genelkurmay Adli Müşavirliği'nde bekletildiğini söyledi.

Beytar, MAZLUMDER'in Türkiye'de gerçekçi bir demokrasinin tesis edilmesi, evrensel değerler ölçüsünde hak ve özgürlüklerin hayat bulmasının temel dinamiği olarak hukukun üstünlüğünü gördüğünü belirterek, "Bu anlamda hukuk, darbecileri ve topluma komplo kuranları yargılayarak, onların topluma hesap vermesini sağlamalıdır. Yoksa darbe günlüklerini Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği'nde dört yıl tutarak veya başta Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları yargının kapsam alanına sokmayarak toplumun hukuka olan güvenini muhafaza etmemiz mümkün değildir" dedi.

Reklam
Reklam

Dernek üyeleri, daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ hakkında adliyeye suç duyurusunda bulundu.

İHA