Başhekim Kuru: Acil servis hizmetlerinden ücret almıyoruz

Antalya Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kuru, hastanelerinde günlük 3...

Antalya Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kuru, hastanelerinde günlük 3 bin 500 poliklinik hizmeti verdiklerini söyledi. Acil servis hizmetlerinde para alındığı söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Dr. Mehmet Kuru, basit bir diş ve karın ağrısı ile acil servise gelenlerin acil vakalık olup olmadığını doktorun kararının belirleyeceğini kaydetti.

Acil servis hizmetlerinin ücretsiz olmasına bağlı akşamları Manavgat Devlet Hastanesi'nde yoğunluk yaşadıklarını belirten Kuru, gelenlerin çoğunun acil servislik bir durumları olmadığı için acil servis vakalarına müdahalede engel olduklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl 850 bin kişiye sağlık hizmeti verdiklerini belirten Kuru, yatak sayısının yetersiz gelmesinden dolayı Sağlık Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde 100 yataklı ek bina yaptıracağını ifade etti. Kuru, "Acil servis hizmetlerinde para alınması söylentileri doğru değil. Bir hastanın acil servislik olup olmadığını doktor kontrolü belirleyecektir. Doktor belirlemesi aynı zamanda acil servis önünde gereksiz yığılma ve acil vakası olmayan durumların önüne geçecektir." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: