Başhekim Kuru’dan Hastalara Randevu Uyarısı

Antalya'nın Manavgat ilçesi Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Dr. Mehmet Kuru, vatandaşları Merkezi Hastane Randevu...

Antalya'nın Manavgat ilçesi Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Dr. Mehmet Kuru, vatandaşları Merkezi Hastane Randevu Sistemi'nden (MHRS) randevu almaları konusunda uyardı.

Manavgat Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Dr. Mehmet Kuru, vatandaşların hastaneye gelmeden önce internet üzerinden veya ALO 182 hattından istedikleri doktordan randevu alabileceklerini hatırlatarak, "Böylelikle polikliniklerde gereğinden gazla beklemek zorunda kalmayacaklardır. MHRS yoluyla randevu alan vatandaşımız kendisine verilen saatte gelerek beklemeden tedavilerini yaptırabilmektedir. Web üzerinden alınan randevular ücretsiz, ALO 182 ise ücrete tabidir” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye genelinde olduğu gibi Manavgat Devlet Hastanesi'nde Merkezi Hastane Randevu Sistemi'nin (MHRS) uygulamaya konulduğunu belirten Dr. Mehmet Kuru, “MHRS vatandaşlarımızın sağlık hizmetine daha kolay erişiminin sağlanması ve hastanelerimizin daha etkin ve verimli şekilde hizmet sunabilmesi için geliştirilmiş bir projedir.ALO 182 Hastane Randevu hattını aradığınızda yalnızca telefon görüşmesi ücretini ödersiniz. Sağlık Bakanlığının bu hat üzerinden gelir elde etmesi ya da telefon hattınıza bir başka ücretin faturalandırılması söz konusu değildir. Her telefon operatörünün kendi ücret tarifesi vardır ve operatörünüz ile aranızdaki sözleşme ile belirlenmiştir. Web üzerinden alınan randevular ücretsizdir” diye konuştu.

Dr. Kuru, MHRS ile randevu alan vatandaşların 30 dakika önce talep ettiği poliklinik önünde bulunmasının yeterli olacağına dikkat çekerek, “MHRS sistemi ile hastanelerden randevu almak bir kaç dakika gibi kısa bir zaman diliminde mümkün hale geldi. Eğer biz bu sistemin başarılı ve hızlı olmasını istiyorsak uymamız gereken kurallar var. Kesinlikle ihmal edilmemesi gereken sonraya asla bırakılmaması gereken bir kural..

Reklam
Reklam

Eğer aldığınız randevuya gidemeyecekseniz, hemen iptal ettirmeye çalışınız.MHRS web sitesine girerek direk site üzerinden randevu iptal ettirtebilirsiniz. İnternet imkanınız yoksa telefon ile Alo 182 hattı üzerinden ücretsiz olarak randevunuzu iptal ettiretebilirsiniz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: