Başhekim rüşvetten tutuklandı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Devlet Hastanesi Başhekimi A.T.B, rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi Başhekimi A.T.B., rüşvet aldığı iddiasıyla Yeşilyurt Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alındı. Başhekim sorgusunun ardından tutuklandı.

BAŞHEKİM YEMEK İHALESİ İÇİN 125 BİN YTL RÜŞVET İSTEMİŞ

Tutuklanan Malatya Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Talip Baştürk'ün, rüşveti kendilerini ihaleye girecek firma görevlisi olarak tanıtan jandarma istihbarat elemanlarından aldığı açıklandı.

Reklam
Reklam

Malatya İl Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerince yapılan açıklamada, gelen bir ihbar mektubunda yer alan Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Talip Baştürk'ün 2 yıl süreli yemek ihalesinden dolayı parasal beklenti içerisinde olduğu iddiası üzerine mahkeme kararıyla izleme yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, kendilerini ihaleye girecek firma görevlisi olarak tanıtan İl Jandarma Komutanlığı istihbarat görevlileri ile ön görüşme yapan Başhekim Dr. Talip Baştürk'ün ihaleyi verme karşılığında ihale tutarının yüzde 15'i olan yaklaşık 125 bin YTL parayı rüşvet olarak istediği, görüşme sonunda başhekimin avans olarak kendisine verilen seri numaraları alınmış 5 bin YTL para ile birlikte olayı takip eden diğer jandarma İstihbarat görevlileri tarafından suçüstü yakalandığı kaydedildi.

AA-İHA