Başhekim Sütün Önemini Anlattı

Uzunköprü Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Emrah Erten Uzunköprü'deki okul müdürlerine 'Sütün Önemi' konulu bir...

Uzunköprü Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Emrah Erten Uzunköprü'deki okul müdürlerine 'Sütün Önemi' konulu bir konferans verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan Okul Sütü Programı ile ilgili Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Uzunköprü Devlet Hastanesi Baştabibi Uzman Dr. Emrah Erten Uzunköprü'deki okul müdürlerine sütün önemi, saklanması ve öğrencilerin süt içmesi sonrası muhtemel karşılaşacakları etkiler konusunda bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Toplantıda Okul Müdürlerine hitaben yaptığı konuşmada sütün dünyanın en yararlı içeceklerinden biri olduğunu söyleyen Erten, süt içen çocukların dengeli beslenmesini sağlamak suretiyle gelişme oranlarının arttığını ve sütün çocuklar üzerindeki yararlı etkiler bıraktığını söyledi.

Uzman Dr. Emrah Erten, pastörize sütten zehirlenmelerin çok nadiren görülebilecek bir olay olduğunu da ayrıca belirtti. Toplantıda okul müdürleriyle yapılan görüşmeden sonra Uzunköprü'deki okullarda sütten olumsuz etkilenip hastaneye sevk edilen öğrenci olmadığı anlaşıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: