Başhekim Ünal: Hocalar Da Hasta Bakıyor

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Ünal, kamuoyunda var olan ‘Hocalar hasta bakmıyor’...

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Ünal, kamuoyunda var olan ‘Hocalar hasta bakmıyor’ algısının doğru olmadığını söyledi. Hastanelerinde, hocaların da hastalara hizmet verdiğini kaydeden Ünal, muayene olmak isteyenlerin Öğretim Üyeleri Randevu Sekreterliği’nin 249 68 68 telefonundan randevu alabileceklerini belirtti.

AÜ Hastanesi’nin Türkiye’de bir marka olduğunu dile getiren Başhekim Ünal, Öğretim Üyeleri Randevu Sekreterliği biriminin sadece hocalara muayene olmak isteyen hastalar için kurulduğunu ve şubat ayından bu yana 27 bin kişiyi muayene ettikleri bilgisini verdi. Her öğretim üyesinin farklı saatlerde hasta baktığını ifade eden Ünal, “Sosyal güvencesi olan vatandaşlarımızın hocalarımızın muayene ve ameliyatları için herhangi bir ücret ödemesi gerekmiyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Başhekim Ünal, öğretim üyelerinin; göz, gastroenteroloji, beyin cerrahi, çocuk cerrahi, çocuk endokrinoloji, dermatoloji, göğüs hastalıkları, göğüs cerrahi, üroloji, organ nakli-nefroloji, genel çocuk, çocuk gastroenteroloji, kadın-doğum, kulak-burun-boğaz, tıbbi onkoloji, genel cerrahi, radyasyon onkolojisi, çocuk yoğun bakım, aile hekimliği, algoloji (ağrı bilimi), iç hastalıkları-ramotoloji, ortopedi branşlarında hasta baktığını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: