Başhekimden Diyarbakır’a Havalimanı Talebi

Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, hastanelerinin bölgesel bir sağlık merkezi olmaya...

Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, hastanelerinin bölgesel bir sağlık merkezi olmaya aday olduğunu belirterek, bunun olabilmesi için Diyarbakır Havaalanı'nın uluslararası uçuşlara açılması gerektiğini söyledi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, makamında yaptığı açıklamada hastanelerinde yaşanan gelişimi anlattı. Teknolojik gelişmeler dahilinde özellikle biyonik kulak ameliyatlarına başladıktan sonra bölgede işitme engelli kişilerin oranında azalma olacağını belirten Prof. Dr. Alan, daha önce hastanelerinde bu ameliyatları yapamadıklarını kaydetti. Alan, "Gerekli teknik donanıma sahip değildik. Biz şu anda bu ameliyatları yapabilecek donanıma sahibiz. Erkenden çocuklarımıza tanı koyuyoruz. Basit bir ameliyatla çocuklar konuşabiliyor, iletişime geçebiliyorlar. Geçen bu çocuklarımızla ilgili bir aktivite yaptık. O kadar mutluluk verici ki. Çocuklar şiir okuyor, şarkı söylüyor, annesi ve babasıyla görüşüyor. Ama bu hastalar daha önceden, tanınmadığından, teşhis konulmadığından, vakit de geçtiği için maalesef topluma işitme engelli olarak katılabiliyorlardı. Bunu engelleme adına üniversitemizde hakikaten büyük bir iş yaptığımıza inanıyorum çünkü 3 yaşından önce bu çocuklara erken tanı konulursa bu hastalıktan kurtulabiliyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

Hastanelerinde bölgenin en büyük yanık merkezine sahip olduklarını aktaran Alan, bölgede başta elektrik yanıkları olmak üzere, tandır, süt ve pekmez yanıklarının fazla görüldüğünü bildirdi. Alan, “Önceleri maalesef böyle bir merkezimiz olmadığı için hastalarımızın çoğu sevk edilirken yolda vefat ediyorlardı. Şimdi yanık merkezimizde son derece başarılı sonuçlar alıyoruz. Bayağı da uzmanlaştık bu konuda. Bunların dışında yeni açılan kalp hastanemiz, çocuk hastanemiz, onkoloji hastanelerimizde de çok başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Hele ki onkoloji hastanemizin son derece modern ayakta kemoterapi ünitesinde, sadece Diyarbakır’a değil, bölge illere ve komşu ülkelere de hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

Bir yıl içerisinde 200’ün üzerinde yabancı hastanın hastanelerine tedavi olmak için geldiğini ifade eden Alan, çalışmalarıyla hastanelerini uluslararası bir merkez yapmaya çalıştıklarını söyledi. Alan, “Bu konuda sağ olsun gerek devlet büyüklerimiz gerek yetkililerimiz yardımlarını esirgemiyorlar bizden ancak bunu daha da artırırsak daha da iyi olacak. Özellikle Diyarbakır’ımızın lojistik önemi var. Şöyle, komşu ülkelere çok yakın. Örneğin Kuzey Irak’la 5-6 saatlik bir mesafesi var karayolu ile. Ama yetkililerimiz bize bir hava yolu ulaşımı sağlarlarsa bu mesafe yaklaşık olarak yarım saate düşecek ki bunun hem ülke ekonomisi için hem Diyarbakır ekonomisi için çok büyük bir faydası olacak. Oradan gelen hastalar, otellerimizde kalacak, lokantalarımızda yemek yiyecek, taksilerimizde seyahat edecek. Yani bu her yönüyle bir katma değer oluşturacak. Bu konu da Diyarbakır’a bir hava yolu ulaşımı sağlanması, Diyarbakır havaalanının uluslararası taşımacılığa açılması bizim için çok büyük bir önem arz ediyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: