Başhekimle tıbbi sekreterin tuvalet kavgası

Şanlıurfa'da bir başhekim rahatsızlanan eşini götürdüğü hastanede personel tuvaletini kullanmasına izin vermeyen Tıbbi Sekreter ile tartıştı.

Şanlıurfa'da bir başhekim rahatsızlanan eşini götürdüğü hastanede personel tuvaletini kullanmasına izin vermeyen Tıbbi Sekreter ile tartıştı. İkilinin tartışmasının ardından kadın Tıbbi Sekreter tartaklandığını ileri sürerek Başhekim hakkında adliyeye suç duyurusunda bulundu. Yaşanan olay sağlık personellerinin aklına Yeşilçam'ın unutulmaz eserlerinden 'Kibar Feyzo' filmini getirirken, Sağlık-Sen Şube Başkanı Mahmut Atçı, bir idarecinin personele yönelik tutumunu eleştirdi.

İlginç olay, pazartesi günü meydana geldi. Şanlıurfa Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Kemal Kürkçüoğlu, rahatsız olan eşi Semra Kürkçüoğlu'nu Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji servisine götürdü. Burada işlem yaptıran Başhekimin eşi, ihtiyaç gidermek için Radyoloji Servisi'nin tuvaletine gitmek istedi. Ancak Başhekim Kürkçüoğlu'nun eşine, koridorda karşılaştığı hastane çalışanı Tıbbi Sekreter E.B. tarafından tuvaleti kullanamayacağı ifade edildi. Servis tuvaletinin sadece personel tarafından kullanıldığını söyleyen E.B., Semra Kürkçüoğlu'ndan hastaların kullandığı tuvalete gitmesini istedi.
TARTAKLAMA İDDİASI
Tartışma sırasında Tıbbi Sekreter E.B.'nin yanına gelen Başhekim Kürkçüoğlu, kendisinin başhekim olduğunu söyleyerek eşinin tuvaleti kullanmasını istedi. İddiaya göre bu talebe olumsuz yanıt veren E.B. ile başhekim Kürkçüoğlu arasında tartışma çıktı. Tartışma sonrası başhekim konuyu hastane yönetimine aktaracağını söylerken, darp edildiğini ileri süren E.B. ise özel bir hastaneden darp raporu alıp suç duyurusunda bulundu.

Reklam
Reklam

BAŞHEKİM: SADECE TARTIŞTIK
Yaşananların ardından Tıbbi Sekreter E.B. açıklama yapmazken, Şanlıurfa Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Kemal Kürkçüoğlu ise tartıştıklarını ifade etti. Kameralara konuşmayan Başhekim Kürkçüoğlu, tuvalet kullanımı nedeniyle E.B. ile tartıştıklarını ancak darp iddialarının yalan olduğunu söyledi.

SENDİKADAN KINAMA
Sağlık personelleri arasında merhum sanatçı Kemal Sunal'ın başrolünü oynadığı 'Kibar Feyzo' filmindeki tuvalet sahnesine atıfta bulunularak konuşulan tartışmaya Sağlık-Sen Şube Başkanı Mahmut Atçı da tepki gösterdi. Üyesi olan E.B.'nin bir sağlık idarecisinin şiddetine maruz kaldığını ileri süren Atçı, şöyle konuştu:

"Sağlık çalışanına şiddetin arttığı, her geçen gün, bu kez bir idarecinin üyemize saldırması bizleri üzmüştür. Personelin psikolojisini en iyi bilmesi gereken idarece sıfatındaki kişi, tuvalet meselesi yüzünden üyemize sözlü ve filli saldırıda bulunmuştur. Bu dava artık adli boyutta taşındı. Arkadaşımıza geçmiş olsun diyoruz ve bundan sonra bu tür şiddet olayların yaşanmamasını istiyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz