Basın açıklamasına polis engeli

ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Devlet Hastanesi'nin bahçesinde basın açıklaması yapmak üzere toplanan, sağlık çalışanlarından oluşan 20 kişilik grup, polis tarafından engellendi.

Türkiye Tabipler Birliği tarafından Türkiye genelinde düzenlenen iki günlük iş bırakma eylemiyle ilgili olarak Adıyaman Devlet Hastanesi'nin bahçesinde bir basın açıklaması yapmak isteyen, sağlık çalışanlarından oluşan yaklaşık 20 kişilik grup polis engeliyle karşılaştı. Doktorların açıklama yapmalarına izin vermeyen polis, Adıyaman Valiliği'nin almış olduğu karar doğrultusunda, burada basın açıklaması yapılmasının yasal olmadığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Olay yerinde bir açıklama yapan Adıyaman Emniyet Müdürü Süleyman Güleç, "Demokrasi, isteyenin istediği yerde basın açıklaması yapması demek değildir. Valiliğin belirlemiş olduğu yerler dışında basın açıklaması yapamazsınız. Hastane bahçesinde basın açıklaması yaparsanız sert müdahalede bulunuruz" dedi.

Basın açıklaması yapılmazken; polis ve doktorlar arasında tartışma yaşandı. Doktorlar daha sonra Adıyaman Tabip Odası Başkanı Süleyman Kılıç'ın Devlet Hastanesi'ndeki odasına gitti.

Adıyaman Tabip Odası Başkanı Sülayman Kılıç, burada yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının çalıştıkları şartların iyileştirilmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye'de bütün illerde doktorlarımız yürüyüş yapıyor, iş bırakıyor ve istedikleri yerde basın açıklaması yapıyor. Adıyaman'da ise doktorlar hastaların madur olmaması için iş bırakmadı ve sadece basın açıklaması yapmak istedi. Fakat bu basın açıklamasına da emniyet güçleri engel oldu. Bu konunun hukuki boyutunu araştıracağız" diye konuştu.