Basın Anıtı Kurtarıcı Bekliyor

Ordu’da eski Belediye Başkanı Fikret Türkyılmaz döneminde Öğretmenevi önündeki parkta inşa edilen ‘Bilal Köyden Basın...

Ordu’da eski Belediye Başkanı Fikret Türkyılmaz döneminde Öğretmenevi önündeki parkta inşa edilen ‘Bilal Köyden Basın Anıtı’ adeta kaderine terk edildi.

Türkiye’de Cumhuriyetin ilanından sonra Uzunisa köyünde kendi yaptığı makine ile ‘İlk Köy Gazetesi’ni çıkaran Bilal Köyden’in adının ve anısının yaşatılması amacıyla yaptırılan anıt bir kurtarıcı bekliyor. Bilal Köyden ile özdeşleşen ‘Güzelordu Gazetesi’nin sayfa örneğinin yer aldığı plakanın bazı kendini bilmezler tarafından çizildiği, boyandığı ve deforme edildiği gözlendi.

Reklam
Reklam

DİZGİ MAKİNESİ ÇÜRÜDÜ

Öğretmenevi yanındaki parkta inşa edilen anıtta bulunan, 1980’li ve 1990’lı yıllarda Ordu basın teknolojisinin en önemli aletleri arasında bulunan ‘İntertyp’ dizgi makinesi ise adeta hurdaya döndü. Ağaçların altında doğaya açık biçimde paslanmamak için zamana direnen dizgi makinesini gören yeni kuşak şaşkın gözlerle dizgi makinesinin ‘kaderine terk edilmesi’ne seyirci kalıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: