Basın Bayramı

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, basının, kamu adına gerçekleri araştıran, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan bir kurum olduğunu

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, basının, kamu adına gerçekleri araştıran, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan bir kurum olduğunu belirtti.

Gürkan, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, basın kuruluşlarının haberleşme özgürlüğünün kullanılmasında çok önemli bir rol oynadığını bildirdi.

Demokratik ve çağdaş yaşamın en önemli unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracının basın olduğunu bildiren Gürkan, teknoloji ve bilişim alanındaki ilerlemelere paralel gelişme gösteren kitle iletişim araçlarıyla birlikte, etkinliği her geçen gün artan basın kuruluşlarının, haberleşme özgürlüğünün kullanılmasında çok önemli bir rol oynadığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Gürkan, her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel haklardan olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Basın, kamu adına gerçekleri araştıran, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan bir kurumdur. Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığıyla yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. Basın yürüttüğü bu hassas görev itibariyle ve aktardığı bilgilerle çok büyük kitleleri yönlendirdiği için basının güvenilirliği ve tarafsızlığı büyük önem arz etmektedir. Basın bu önemli ve hassas görevi yerine getirirken sansüre maruz kalmadan, görevini özgürce yapabilmelidir. Demokrasinin temel taşlarından olan 'Basın Özgürlüğü', şeffaf yönetim ilkesinin de en önemli unsurudur."

Muhabir: Emrah Yorulmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: