Basın bülteninde Sezgin Tanrıkulu’nun adı yer almadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Mesut Değer’in, bir süre önce sert eleştirilerine maruz...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Mesut Değer’in, bir süre önce sert eleştirilerine maruz kalan Sezgin Tanrıkulu’nun adı, il başkanlığı tarafından gönderilen basın bülteninde yer almadı.
CHP İzmir Milletkvekili ve Parti Meclis Üyesi Oğuz Oyan’ın, Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK duruşmasını takip edecek olması nedeniyle, CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nca yerel ve ulusal basına bülten geçildi. Bir gün önce Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer imzasıyla geçilen bültende, “Diyarbakır’da devam eden KCK duruşmasını İzmir Milletvekilimiz ve Parti Meclisi Üyemiz sayın Oğuz Oyan izleyecektir.” denildi.
Ancak bugün yapılan duruşma öncesi adliyeye, CHP’li Oyan, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile birlikte geldi. Gazetecilerin, Tanrıkulu’na, ‘Sizin geleceğiniz bildirilmedi, sadece sayın Oyan belirtildi’ denilmesi üzerine Tanrıkulu, “Ben İstanbul Milletvekiliyim o yüzden” diyerek geçiştirdi. Bir gazetecinin ‘Oyan da İzmir vekili’ demesi üzerine Tanrıkulu bu sefer tebessüm etmekle yetindi.
Diyarbakır adliyesine sonradan gelen CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer’in Tanrıkulu ile yan yana gelmemesi dikkat çekti.
Diyarbakırlı CHP Parti Meclis Üyesi Mesut Değer, 12 Haziran seçimlerinden sonra düzenlediği basın toplantısında, Tanrıkulu’nun akrabalarının CHP'ye oy vermediğini söylemişti. Değer, Tanrıkulu’nun, Diyarbakır yerine İstanbul’dan aday gösterilmesini de eleştirmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz