Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay:

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Anadolu basınının Türkiye'de demokrasinin güçlenmesi, gelişmesi, özgürlüklerin alabildiğine genişleyebilmesi, yolsuzlukların, usulsüzlüklerin, yanlışlıkların

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Anadolu basınının Türkiye'de demokrasinin güçlenmesi, gelişmesi, özgürlüklerin alabildiğine genişleyebilmesi, yolsuzlukların, usulsüzlüklerin, yanlışlıkların ortadan kalkabilmesi için çok güçlü bir görev yapacağını düşündüklerini" söyledi.

Atalay, Denizli Polis Evi'nde, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Varol ve yerel basın temsilcileriyle biraraya geldi.

Burada konuşan Atalay, Basın İlan Kurumu'nun Denizli'de şube açmasından sonra kentin sesi olan yerel gazetelerin kriterlere uygun, habercilikte ve mizanpajda daha iyi bir seviyeye geldiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Basının yükünü hafifletmek, ona katkıda bulunmak için çaba sarf ettiklerini ifade eden Atalay, "Bizim en büyük partnerimiz Gazeteciler Cemiyeti yönetimidir, gazetelerin ve televizyonların yöneticileridir. Amaç hep daha iyiye, en iyiye gitmek. Bunun için de ne gerekiyorsa onu yapmak. Daha iyi matbaalarla, daha iyi muhabirlerle, daha iyi habercilikle, daha iyi görüntüyle, daha iyi kağıda ve daha çok basarak, daha fazla yöremizin haberini yaparak daha çok okuyucuya ulaşmak mümkün" diye konuştu.

-Basın özgürlüğü-

Basın özgürlüğüne kimsenin dokunmaya hakkının olmadığını, BİK olarak bütün görüşleri desteklediklerini vurgulayan Atalay, şöyle konuştu:

"Birlikte olmak, ortak projede buluşmak, çözümün bir parçası olmak ayrı şeydir, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle el ele, kol kola çalışmak ayrı bir şeydir. Ama basın özgürlüğünün olduğu alana dokundurmamak ayrı bir şeydir. Nereye gidersek gidelim anlayış şu; evet gazetecilerimiz, televizyoncularımız haberlerini yapsınlar, inandıkları her şeyi yazabilsinler, yorumlarını yapsınlar. Bir yolsuzluk, usulsüzlük, yanlışlık gördüler mi dile getirsinler. Ama herkesin şikayet ettiği bir şey var. Şantaj haberciliği yapmasınlar, yalan haber yazmasınlar, iftira atmasınlar, olanı, olması gerekeni yazmaları en tabii hakları. Anadolu basınının Türkiye'de demokrasinin güçlenmesi, gelişmesi, özgürlüklerin alabildiğine genişleyebilmesi, yolsuzlukların, usulsüzlüklerin, yanlışlıkların ortadan kalkabilmesi için çok güçlü bir görev yapacağını düşünüyoruz."

Reklam
Reklam

-"Türkiye'de büyük bir pasta var"-

Büyük şirketlerin yerel basına reklam vermesini teşvik ettiklerini, reklam potansiyelinin artması için ellerinden gelen gayreti göstermeye hazır olduklarını ifade eden Atalay, "Sadece kamu ilanları değil, Türkiye'de büyük bir pasta var. O pastadan payınızı almalısınız. Bu kadar büyük firmalar var, onlardan reklam alabilmeniz lazım. Onlar da "reklam verirsek karşılığını alamayabilir miyiz-" endişesi taşıyor olabilirler. Vermeye başlayacaklar, ondan sonra karşılığını almaları lazım, öyle bir gazete yapmak lazım" diye konuştu.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir de, Basın İlan Kurumu ile yerel basının birlikte yürüteceği çalışmalar sonucunda sıkıntıların daha kolay aşılabileceğini belirtti.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Halil Şahin / Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: