Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay:

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Yük olmaya değil, yük almaya geldik. Bu yükü almak isterken hep devletin

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Yük olmaya değil, yük almaya geldik. Bu yükü almak isterken hep devletin şefkatli yüzünü göstermek istiyoruz" dedi.

Atalay, Antakya'da bir otelde kentte görev yapan gazete sahipleri ve gazete çalışanlarıyla bir araya geldiği toplantıda, gazetecilerin sorunlarını dinledi ve yaptıkları çalışmaları anlattı.

Tüm şehirlerde basının güçlenmesi için gerekli tüm tedbirleri almaya hazır olduklarını ifade eden Atalay, "Sizlerin bu yeni dönemde azami gayretlerle yapabileceğiniz en iyi haberciliği yapmanızı arzu ediyoruz. Daha güçlenmenizi, tirajlarınızın yükselmesini, etkinliğinizin artmasını canı gönülden arzu ediyoruz. Bu konuda işbirliği içerisinde takım halinde çalışabiliriz. Biz yük olmaya değil, yük almaya geldik. Bu yükü almak isterken hep devletin şefkatli yüzünü göstermek istiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Basın İlan Kurumu'nun siyasi bir kurum değil, özerk kurum olduğunu dile getiren Atalay, düzenleyici, denetleyici, destekleyici bir kurum haline gelmeyi ve eğitim kısmını alabildiğince işin içine sokarak Türkiye'de özgür bir basının yeşermesini sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Atalay, şöyle devam etti:

"Gerçekten gazetecilik yapan, naylon gazetelerle devleti hortumlamayan, sahte isimlerle asgari kadroyu doldurmayan, kendini kandırdığı gibi bizim de onlara göz yummamızı istemeyen bir anlayışla yeniden dizayn edelim. Birbirinden değerli tarafsız genel kurul üyelerinin bulunduğu bu kurum bu işi düzenlemeye geldi. Hatay'a da bunun için geldik. Önce sizin aldığınız bu ilanların altını doldurmaya geldik. Sonra gazeteciliği geliştirerek Hatay'ı ya da diğer illerimizin pastasını büyütmeye geldik. Burada karınca gibi çalışarak düzenleme yapmaya geldik."

Toplantıda gazeteciler merak ettikleri konular hakkında Atalay'dan bilgi alarak bir süre sohbet ettiler.

Toplantıya, BİK Hatay Şube Müdürü Murat Uçar, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (HGC) Ahmet Yetişen, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (AGC) Ahmet Abdullahoğlu ile gazete sahipleri ve muhabirler katıldı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Salim Taş / İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: