"Basın kartı en güvenilir kimliktir"

Atilla Sertel, basın kartının en güvenilir kimlik olduğunu belirterek, tüm kurum ve kuruluşlarda kimlik olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

ANKARA (ANKA) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, basın kartının en güvenilir kimlik olduğunu belirterek, tüm kurum ve kuruluşlarda kimlik olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Basın Kartı Komisyonu üyelerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürvekili Salih Melek başkanlığındaki heyette, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni temsilen Atilla Sertel, Basın Şeref Kartı taşıyan gazetecileri temsilen Ali İhsan Göğüş, Sürekli Basın Kartı taşıyan gazetecileri temsilen Ali Baransel, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ni temsilen Orhan Erinç, Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nı temsilen Ercan Sadık İpekçi, Tuncay Yıldırım, Mutlu Mete, Gazete Sahipleri Derneği'ni temsilen Turhan Bozkurt, Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nu temsilen Yılmaz Karaca, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nü temsilen Basın Yayın Daire Başkanı Hüseyin Topal ve Basın Şubesi Müdürü Bahattin Akyön de hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Kabulde konuşan Sertel, “Basın kartı en güvenilir kimliktir” diyerek şöyle devam etti:

"Basın kartı Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından cemiyetlerin ve meslek örgütlerinin temsilcilerinden oluşan bir komisyon aracılığı ile titiz bir çalışmayla veriliyor. Basın kartı sahibi olabilmek için yüz kızartıcı suçlara karışmamalısınız. Yasaya göre ve diplomanıza göre prim ödeyerek beklemelisiniz. Eğer meslekten ayrılırsanız basın kartını belirli süre içinde iade etmelisiniz. Sahtesi yapılamayan tek kart basın kartıdır. Hologram gibi güvenlik özellikleri de ihtiva ediyor. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz.”

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Gül, "Gerekli çalışmaları yapalım. Basın kartının eski itibarına kavuşması talebinizi not aldım" dedi.

Kabulde sırasında ayrıca, Cumhurbaşkanı Gül'e sembolik olarak sarı basın kartı verildi.(ANKA)